V E R K O C H T

Schitterend in agrarisch natuurlandschap aan de rivier De Linge gesitueerd markant boerderijcomplex bestaande uit een monumentale rietgedekte Gelderse T-boerderij “De Uyterdijck” (17e/18e eeuw), bijgebouw en gerenoveerde hooiberg op een royaal en volop privacy biedend perceel van circa 5.900 m² grond.

Indeling

De Boerderij

Kelder: provisiekelder met tongewelf en originele estrikken vloer.

Begane grond: hal met een bijzondere voordeur (ouder dan boerderij zelf), originele estrikken vloer en originele trapopgang naar verdieping voorhuis; sfeervolle woonkamer (circa 30 m²) met opkamer boven kelder, schouw met openhaard en originele bedstede; keuken en tuinkamer met een eenvoudige keukeninrichting voorzien van gascomfort, oven en afzuigkap; bergruimte met trapopgang naar verdieping achterhuis en een doorgang naar het appartement; serre met toegang tot tuin/terras; berging/doorgang met wasmachineaansluiting; bergruimte c.q. voormalige keuken; technische ruimte met opstelplaats van twee cv-ketels (1997) en boiler (2002).

Verdieping: overloop met vaste kast en toegang tot de vliering; eerste slaapkamer met dakkapel; tweede slaapkamer met dakkapel; derde slaapkamer met dakkapel en uitzicht op de Linge; in een lichte kleurstelling uitgevoerde badkamer met dakvenster, toilet, wastafel en ligbad; achterzolder met in het zicht de monumentale kapconstructie en twee kamers/vertrekken met dakvenster.

Het appartement

Begane grond: hal met een laminaat vloerafwerking; L-vormige woonkamer (circa 30 m²) met openslaande deuren, spantconstructie van de boerderij in het zicht en een laminaat vloerafwerking; keuken voorzien van een fraaie U-vormige opstelling met complete inbouwapparatuur, dakvenster en laminaat vloerafwerking; slaapkamer met laminaat vloerafwerking; portaal met wasmachine aansluiting en een doorgang naar het voorhuis van de boerderij; badkamer met een betegelde vloerafwerking met vloerverwarming en uitgevoerd in een moderne kleurstelling (wit/terracotta) met wastafel, toilet ligbad en separate douche.

Bijgebouw

Begane grond: hal met trapopgang, werkhoek, toegang tot de inpandige garage, garderobe en een betegelde vloerafwerking; keuken met een sfeervolle inrichting in hout met hardstenen gootsteen en natuurstenen vloerafwerking; sfeervolle woonkamer (circa 30 m²) met betegelde vloerafwerking met vloerverwarming, schouw/openhaard en toegang tot overdekt terras met uitzicht op tuin en Linge; veranda/terras met uitzicht op tuin en Linge; in een lichte kleurstelling uitgevoerde badkamer met toilet, wastafel(meubel), ligbad en douche; voor meerdere auto’s geschikte garage voorzien van verwarming; werkplaats voorzien van verwarming en een grote toegangs(rol)deur; vanuit de tuin bereikbare berging.

Eerste verdieping: overloop met toegang tot de zolder (vlizotrap); eerste slaapkamer met dakkapel en uitzicht op de Linge en tuin; tweede slaapkamer met dakvenster; derde slaapkamer; vierde slaapkamer;  vijfde slaapkamer; badkamer met wastafel, toilet en mogelijkheid (aansluitpunt) voor een douche.

Tweede verdieping: vanaf de overloop (vlizotrap) toegankelijke zolder.

De Hooiberg

Begane grond: schuurberg met separate berging en twee paardenboxen.

Verdieping: hooiberg.

Het complex is sfeervol en karakteristiek gesitueerd aan de zuidzijde van de Burensedijk temidden van historisch gegroeide gevarieerde lintbebouwing en direkt aan de Linge. Het perceel is rondom de bebouwing aangelegd met een typisch “boerenerf” voorzien van een siertuin met diverse terrassen en gevarieerde bloemenborders, een moestuin, hagen en een boomgaard met fruitbomen. Er is  een paardenbak met weiland en Linge oever (25 m¹) met mogelijkheid voor een aanlegsteiger. In de tuin staat een stenen kippenhok. Op eigen perceel is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Onderhavig object is een gemeentelijk monument. Dit betekent onder andere dat voor de “boerderij” en de “hooiberg” een onderhoudssubsidie van 40% van de gemeente en provincie onder voorwaarden verkrijgbaar is.

Een object met uitgebreide gebruiksmogelijkheden zoals inwoning, kantoor/werk aan huis, Bed & Breakfast, guesthouse, zorgboerderij enzovoorts. Het huidige gebruik van het bijgebouw (separate permanente bewoning) wordt door de gemeente Geldermalsen op grond van het nieuwe bestemmingsplan bij een nieuwe/volgende eigenaar niet toegestaan. De verbouwing van het bijgebouw tot woonhuis is door de eigenaar zonder vergunning gerealiseerd.

Een unieke lokatie en -situering voor tuinliefhebbers en voor het houden van dieren. De bijgebouwen bieden uitstekende gelegenheid voor uiteenlopende hobby’s.

Professioneel- en in stijl gerestaureerd en –gebouwd (fotoreportages en nadere informatie beschikbaar). Bruto inhoud boerderij inclusief appartement circa 1060 m³, bijgebouw circa 810 m³, hooiberg circa 300 m³. Bruto vloeroppervlak boerderij inclusief appartement circa 380 m², bijgebouw circa 275 m², hooiberg 100 m².
 
Een complex dat absoluut uitgebreid bezichtigd moet worden om een goede indruk te verkrijgen van de aard, kwaliteit en uitgebreide mogelijkheden. Rust, sfeer en uitstraling harmoniëren met elkaar.

Aanvaarding in overleg. Uitgebreide informatie inclusief plattegronden is beschikbaar.