VERKOCHT

Deze karakteristieke rietgedekte woning met een royaal en passend bijgebouw biedt alles om heerlijk te wonen en optimaal te kunnen genieten van het buitenleven. De woning, met slaapkamer en badkamer op de begane grond, is gelegen te midden van een parkachtige lommerrijke tuin op een fantastisch perceel van 2.785 m² eigen grond binnen de dorpskern van dit gemoedelijke Betuwse dorp en op korte afstand van een natuurgebied en de uiterwaarden van de rivier de Waal.

Algemeen

Varik maakt deel uit van de gemeente West Betuwe die in 2019 is ontstaan vanuit een fusie tussen de gemeente Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Zoals de naam al aangeeft, ligt het gebied van de nieuwe gemeente in het uiterste westen van wat we nu als de Betuwe beschouwen en centraal in het rivierenlandschap. Het dorp Varik is gelegen aan de rivier de Waal en vanuit het buitengebied en vanaf de rivier te herkennen aan de kerktoren in het centrum van het dorp. Aan de Waalbandijk staan molen ‘De Bol’ en de ‘Dikke Toren’ in een bocht van de Waalbandijk. Al eeuwen vormt de Dikke Toren in Varik een baken voor schippers over de Waal. Met een hoogte van 35 meter steekt hij overal boven uit en beheerst hij het fraaie rivierlandschap ter plaatse. Het dorp heeft een openbare basisschool en er zijn verschillende mogelijkheden voor recreatie en sport. Voor boodschappen heeft u de keuze uit het vlakbij gelegen Tiel, Geldermalsen of Waardenburg. Hier vindt u een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur, recreatie en sport. Varik is gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke Oost-west (A15) en Noord-zuid (A2) verbindingen waardoor steden als Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven binnen een uur te bereiken zijn. Het NS-station van Geldermalsen is op 15 autominuten afstand van de woning gesitueerd. Vanuit het dorp zijn er busverbindingen met de regio. Op de fiets of wandelend kunt u genieten van het mooie landschap dat bestaat uit weilanden, boomgaarden, ruige uiterwaarden en vanzelfsprekend de Waalbandijk die de Betuwe doorslingert. Kortom een leefomgeving, centraal in het land gelegen, waar het goed toeven en opgroeien is.

Indeling woning

Begane grond. De hal vormt een representatieve en ruime toegang tot de woning. Hier bevindt zich de meterkast (complete nutsvoorzieningen, glasvezelaansluiting en voorziening voor autolaadpunt) en er is een garderobe. De hal heeft een betegelde vloerafwerking in een antraciet zwarte kleurstelling. Het toilet met luxe wandcloset (aquaclean) en fonteintje is modern uitgevoerd (2019) en fris betegeld met een vloertegel in houtdecor en handgemaakte Spaanse witjes aan de wand. Vanuit de hal betreedt u de riante woonkamer. Deze is zeer royaal (bijna 65 m2) en heeft een grote hoogte met zicht op de karakteristieke balken kapconstructie en een fraai zicht op de tuin. De grootte en indeling van de woonkamer biedt verschillende mogelijkheden van inrichten. Er  is een sfeervolle schouw met open haard en toegang tot een verandaterras en tuin via tweemaal dubbel openslaande deuren. De trapopgang naar de verdieping bevindt zich eveneens in de woonkamer en deze ruimte staat in open verbinding met de keuken. Gelijk aan de hal heeft ook de woonkamer een betegelde vloerafwerking in een antraciet zwarte kleurstelling. De half open keuken is uitgerust met een hoekopgestelde inrichting met een landelijke uitstraling en uitgevoerd in een fraaie groene kleurstelling met een dubbele spoelbak en houten aanrechtblad dat gelijk aan de achterwand is afgewerkt met beton ciré. De keukeninrichting is voorzien van complete (inbouw)apparatuur bestaande uit een  inductiekookplaat, oven, afzuig(schouw)kap, koelkast, vriesladen, vaatwasmachine en magnetron in een op zichzelf staand meubel. Ook vanuit de keuken is er toegang tot terras en tuin. De keuken heeft een betegelde vloerafwerking in een passend houtdecor. Aansluitend aan de keuken is er een bijkeuken / berging. Een praktische ruimte met opstelplaats luchtverwarmingsinstallatie (Brink 2006), warmwatervoorziening (HR-combiketel Intergas 2021) en de witgoedaansluiting. Deze ruimte heeft een betegelde afwerking, zowel op de vloer als aan de wand. Aan de voorzijde van de woning is de hoofdslaapkamer gesitueerd met een fraaie kastenwand en toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren. Aansluitend ‘en suite’ aan de hoofdslaapkamer is de badkamer welke is voorzien van een comfortabel en luxe ligbad, een inloopdouche en een badmeubel met dubbele wastafel. De badkamer heeft mechanische afzuiging en is modern uitgevoerd (2019) en fris betegeld met een vloertegel in houtdecor en handgemaakte Spaanse witjes aan de wand.

Verdieping. Overloop met een ruimtelijke vide met zicht op de woonkamer en de karakteristieke balken kapconstructie. De overloop heeft aan weerszijden een dakkapel met een werk/speelhoek of mogelijkheid voor uitbreiding of extra (slaap)kamer. Ook is er vaste bergruimte en een kleine entresol. Het toilet op de verdieping is gelijk aan dat op de begane grond uitgerust met een luxe wandcloset (aquaclean) en fonteintje. Het toilet is modern uitgevoerd (2019) en fris betegeld met een vloertegel in houtdecor en handgemaakte Spaanse witjes aan de wand. De tweede slaapkamer heeft een dakkapel en entresol evenals de derde slaapkamer. De vierde slaapkamer heeft een fraai hoog opgaand plafond en een kastenwand met daarachter een flinke berging. Ook is er nog een tweede berging achter knieschotten.

Buitensituatie

Direct naast de woning staat een royaal en passend bijgebouw. Dit bijgebouw is in dezelfde stijl gebouwd als de woning en ingedeeld met een ruime dubbele garage, werkplaats/berging en flinke zolder. Het bijgebouw is toegankelijk via een brede roldeur aan de voorzijde en twee loopdeuren naar terras en tuin. Behalve een elektra aansluiting is er ook een wateraansluiting en een oplaadpunt voor elektrische auto’s. Het bijgebouw is een prima ruimte voor stalling, opslag, uiteenlopende hobby’s of het uitvoeren van kleine klussen.

Rondom de woning is een prachtige lommerrijke siertuin aangelegd met een groot (speel)gazon, een waterpartij, gevarieerde beplanting in verschillende borders en fraaie hoog opgaande bomen zoals de oude kastanjes, berken, esdoorn en eik. En ook de verschillende fruitbomen en –struiken (appel, (stoof)peer, kers, vijg, druif en kiwi) zorgen voor een goed gevulde eigen fruitmand. De terrassen zijn ruim en bieden evenals de tuin voldoende privacy, zon en schaduw. Het grote terras dat aansluit op de woning en woonkamer is prachtig overdekt middels een sfeervolle veranda met daklicht. Vanaf dit terras is er een fraai zicht op de tuin met de vijver en achterliggend agrarisch landschap. Het terras naast de keuken is een ideale plaats voor de lunch of de avondzon. De oprit wordt van de openbare weg gescheiden middels een poort en biedt toegang tot de garage en parkeergelegenheid aan meerdere personenauto’s. Het pad of misschien beter gezegd ‘laantje’ langs de zuidkant van het perceel leidt tot een handige parkeerplaats (met aansluitingen van elektra en water) achter in de tuin en wordt ook gebruikt (erfdienstbaarheid) ten behoeve van de achtergelegen dierenweide. Het grote perceel biedt enorm veel vrijheid en goede mogelijkheden voor het houden van (hobby)dieren en/of (moes)tuinieren.

Bijzonderheden

De woning is nieuw gebouwd in 1975 en wordt met zorg onderhouden. Zo is er in 2019 in de gehele woning nieuw HR++ glas aangebracht (ramen en deuren) hetgeen ook een gunstige uitwerking zal hebben op een nieuw energielabel. Energielabel D (geldig tot juli 2028). Het riet van de kap is geïmpregneerd. Er zijn meerdere watertappunten aan de gevel en de tuin is uitgerust met een beregeningsinstallatie. De woning is levensloop bestendig met een royale slaapkamer en badkamer op de begane grond. Een gastenverblijf, een B&B of extra ruimte voor thuiswerken … het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Voor meer informatie over wonen in Varik kunt u kijken op de website varik punt nl. Hier vindt u informatie over de geschiedenis, faciliteiten, activiteiten en andere leuke wetenswaardigheden van dit bijzondere dorp aan de Waal.

Bruto inhoud woning circa 912 m³
Bruto inhoud bijgebouw circa 256 m³

Bruto vloeroppervlak woning circa 283 m²
Bruto vloeroppervlak bijgebouw circa 79 m²

Gebruiksoppervlak wonen 231 m²
Gebruiksoppervlak externe bergruimte 56 m²

Rust, sfeer en uitstraling harmoniëren met elkaar op deze droomplek; …. een bezichtiging is een must om dit alles goed te kunnen ervaren!

Aanvaarding in overleg.