€ 1.925.000,-- k.k.

Aan de rand van de bebouwde kom van Tricht nabij Geldermalsen gelegen fruitteeltbedrijf bestaande uit een royale woning, circa 1.250 m² bedrijfsopstallen, tuin, erf en ruim 11 hectare boomgaard. Het geheel is uitstekend bereikbaar en heeft een agrarische bestemming. Onder voorwaarden is op korte afstand in combinatie een tweede blok fruitteeltgrond van nog eens ruim 10 hectare te koop aan de Lingedijk (ongenummerd) te Buurmalsen.

Algemeen

Het dorp Tricht is gelegen aan de rivier de Linge en behoort tot de in 2019 nieuw gevormde gemeente West Betuwe. Fietsend of wandelend over de kronkelende dijk heeft u steeds weer een wisselend uitzicht over deze mooie rivier met haar uiterwaarden. Naar het westen toe komt u per fiets bij het schitterende landgoed Mariënwaerdt in het sfeervolle dorp Beesd; rijdend naar het zuid/oosten komt u in het nabij gelegen dorp Geldermalsen. Geldermalsen biedt een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur en sport. In Tricht is een aantal verenigingen erg actief zodat u, als u dat wilt, al snel betrokken kunt zijn bij de gemeenschap in dit Lingedorp. Met name in het Dorpshuis in Tricht vinden veel activiteiten plaats. De kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen in het eigen dorp terecht. Voor de middelbare school wordt veelal uitgeweken naar de scholen in Geldermalsen of naar het tevens op fietsafstand gelegen Culemborg. Met de fiets bent u via de vernieuwde spoorbrug in een paar minuten bij het NS-station van Geldermalsen. Rijdend via Geldermalsen en/of Culemborg liggen de snelwegen A2 en A15 op korte afstand, zodat steden als Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Rotterdam binnen een uur te bereiken zijn. Tricht: een klein dorp met veel gezelligheid én … een eigen Dorpskrant! Dit fruitteeltbedrijf is aan de zuidwest kant van de dorpskern gelegen.

Indeling woning

Kelder. Makkelijk toegankelijke provisiekelder met een goede stahoogte, een uitstekende voorraadruimte.

Begane grond. De centrale hal vormt een representatieve en royale toegang tot de woning. Hier bevindt zich de meterkast (complete nutsvoorzieningen), een garderobenis en de trapopgang naar de eerste verdieping. De hal heeft een betegelde vloerafwerking. Het toilet is uitgerust met een fontein en is neutraal uitgevoerd en betegeld. De woonkamer is ruim 40 m² groot en gelegen aan de voorzijde van de woning. Er is een openhaard en de woonkamer heeft een klassiek balkenplafond. Vanuit de woonkamer is er fraai zicht op de tuin en op een weids agrarisch landschap. De keuken is ingericht met een rechte keukenopstelling in een lichte kleurstelling met stenen aanrechtblad en veel bergruimte. De inrichting is voorzien van complete inbouwapparatuur bestaande uit een keramische kookplaat, combi oven/magnetron, afzuigkap, koelkast en vaatwasmachine. Vanuit de keuken is er een prettig zicht op het erf en de omgeving. Aansluitend aan de keuken is een praktische bijkeuken. Deze functioneert als achterom en vormt een praktische verbinding tussen binnen en buiten. Vanuit de bijkeuken is er toegang tot de kelder. Verder zijn er op de begane grond nog een werkkamer en een ruime slaapkamer. De werkkamer kan tevens prima dienst doen als comfortabel kantoor of speelkamer. De slaapkamer heeft aansluitend een neutraal uitgevoerde en betegelde kleine badkamer met douchegelegenheid en wastafel.

Eerste verdieping. Overloop met dakkapel. Tweede slaapkamer met veel bergruimte achter hoge knieschotten. Derde slaapkamer met bergruimte achter hoge knieschotten. En een vierde slaapkamer, eveneens met bergruimte achter hoge knieschotten maar ook met twee vaste kasten. De badkamer is voorzien van een ligbad, wastafel en tweede toilet. De badkamer heeft een dakvenster en is neutraal uitgevoerd en betegeld. Tot slot is er een flinke berging met opstelplaats cv-ketel (Nefit HR combiketel 2018).

Indeling bijgebouwen

Fruitloods die is opgetrokken van steen en ruim 520 m² groot. Er is een verwarmbare sorteerruimte met bergkast (gewasbeschermingsmiddelen), toilet en technische ruimte. De drie koelcellen (totale capaciteit 260.000 kg peren of 225.000 kg appels) zijn goed toegankelijk evenals de loods zelf die is voorzien van een grote elektrisch bedienbare toegangsdeur en een loopdeur.

De fustloods is opgetrokken met stalen gevel panelen en ruim 310 m² groot. Deze loods is voorzien van een grote elektrisch bedienbare toegangsdeur aan de voorzijde, een handbediende toegangsdeur aan de achterzijde en de ruimte is toegankelijk vanuit de open loods. Het is een prima ruimte voor stalling (materieel) en opslag (fust).

Machineloods, opgetrokken met stalen gevel panelen en ruim 405 m² groot. Een prima ruimte voor stalling (materieel) en opslag (fust).

Buitensituatie

Kadastraal bekend gemeente Geldermalsen, sectie I, nummers 288 (groot 22.870 m²), 289 (groot 35.970 m²), 333 (groot 480 m²), 391 (groot 17.440 m²) en 416 (groot 36.010 m²). Het agrarisch bouwvlak is circa 11.000 m² groot (circa 6.000 m² is thans onbenut).

Achter en naast het schurencomplex staan fruitbomen evenals tegenover het bedrijf aan de overzijde van de weg. De percelen boomgaard zijn voorzien van beregening. Fruitopstanden achter en naast schurencomplex: 1,6 hectare Elstar (20 jaar), 1 hectare Goudreinet (20 jaar), 2 hectare Conference (25 jaar), 0,7 hectare Comice (25 jaar), 0,3 hectare Gieze Wildeman (25 jaar), 0,5 hectare Morgana (3 jaar) en 0,3 hectare Zari (3 jaar). Fruitopstanden tegenover het bedrijf: 1 hectare Elstar (5 jaar), 1 hectare Junami (12 jaar) en 1,6 hectare Jonagold (10 jaar).

Het huiskavel, erf en omliggende boomgaard heeft een frontbreedte van circa 140 meter en is van de openbare weg gescheiden door een watergang. Het erf rondom de bebouwing is verhard en biedt voldoende ruimte voor parkeren, manoeuvreren, laden en lossen. Rondom de woning is een siertuin aangelegd met een privacy biedend terras dat op het zuiden is georiënteerd, een speelgazon en gevarieerde beplanting.

Bijzonderheden

De woning is in 1978 traditioneel gebouwd en nadien netjes onderhouden. De eerste loods is in 1978 gebouwd en in fasen 1981 en 1991 uitgebreid. De bedrijfsbebouwing is met asbesthoudende golfplaten gedekt. Het perceel heeft een agrarische (bedrijfs)bestemming. Thans is hier een fruitteeltbedrijf gevestigd. De huidige eigenaar gaat verkopen wegens bedrijfsbeëindiging.

Onder voorwaarden is op korte afstand in combinatie een tweede blok fruitteeltgrond van nog eens ruim 10 hectare te koop aan de Lingedijk (ongenummerd) te Buurmalsen. Voor de specifieke omschrijving hiervan verwijzen wij graag naar een tweede brochure.

Er kan sprake zijn van onroerend goed waarbij het fiscaal van belang is dat partijen overeenstemming bereiken over de splitsing van de koopsom. Koopsommen zijn exclusief BTW.

Bruto inhoud woning circa 860 m³

Bruto inhoud bijgebouwen circa 8.190 m³

Bruto vloeroppervlak woning circa 298 m²

Bruto vloeroppervlak bijgebouwen circa 1.328 m²

Gebruiksoppervlak wonen circa 225 m²

Gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte circa 17 m²

Gebruiksoppervlak externe bergruimte circa 1.252 m²

 

Aanvaarding in overleg

Collegiale verkoop met De Koning & Witzier Makelaars