€ 865.000,-- k.k.

Bent u een buitenmens, paardenliefhebber of heeft u voorkeur voor landelijk wonen ….. dan is dit een mooie kans. Heerlijk gelegen vrijstaande woonboerderij met veel leefruimte, ruim 550 m² bijgebouwen (paardenstallen, berging, garage, werkplaats, tuinveranda) en een dierenweide. De woning is gesitueerd in het buitengebied op korte afstand van Geldermalsen en Tiel op een perceel van maar liefst 5.098 m² eigen grond.

Meteren maakt deel uit van de gemeente West Betuwe, die in 2019 is ontstaan vanuit een fusie tussen de gemeente Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Zoals de naam al aangeeft, ligt het gebied van de nieuwe gemeente in het uiterste westen van wat we nu als de Betuwe beschouwen. De woning is gelegen in het buitengebied tussen Geldermalsen en Tiel, in directe nabijheid van het dorp Est. Het dorpscentrum van Geldermalsen is op een paar kilometer van de woning gelegen en beschikt over een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, recreatie, sport en cultuur.  Meteren en Geldermalsen zijn gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke oost/west en noord/zuid -verbindingen (A15 en A2) waardoor steden als Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven binnen een uur te bereiken zijn. Het NS-station van Geldermalsen is op fietsafstand van de woning gesitueerd. Op de fiets of wandelend kunt u genieten van het mooie landschap dat bestaat uit weilanden en boomgaarden, rivieren, dijken en uiterwaarden die de Betuwe doorslingeren. Kortom een leefomgeving, centraal in het land gelegen, waar het goed toeven en opgroeien is.

Indeling woning

Kelder. Provisiekelder met een stahoogte van circa 1,5 meter en die bereikbaar is via een trap vanuit de gang. Een ideale wijnkelder of voorraadruimte.

Begane grond. De woonboerderij heeft een klassieke entree met een kleine (overdekte) loggia. Hier achter bevindt zich de hal met meterkast (uitgebreide moderne installatie en glasvezelaansluiting), trapopgang naar de eerste verdieping en een betegelde vloerafwerking. De woonkamer is ruim 65 m² groot en gelegen aan de achterzijde van de woning. Vanuit de woonkamer is er toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren. Naast een schoorsteenkanaal met houtkachel heeft de woonkamer een betegelde vloerafwerking in combinatie met vloerverwarming. De karakteristieke constructieve balken en gebinten zijn nog zichtbaar en dragen bij aan de sfeer van de ruimte. De gezellige woonkeuken heeft een hoekopstelling in een passende landelijke stijl met natuurstenen aanrechtblad, stenen gootsteen en veel gevarieerde bergruimte met onder andere een vitrinekast. De inrichting is voorzien van complete inbouwapparatuur bestaande uit een fraai solitair 5-pits gasfornuis met bakplaat en twee ovens, een schouw (afzuigkap verwijderd), koelkast en vaatwasmachine. De keuken heeft een sfeervolle afwerking met een lambrisering, balken plafond en betegelde vloerafwerking in combinatie met vloerverwarming. De praktische bijkeuken functioneert tevens als achterom en biedt toegang tot terras en tuin. Hier is ook een kleine aanrecht met spoelbak en close-in-boiler, een witgoedaansluiting en een vaste kast. De bijkeuken heeft een betegelde wand- en vloerafwerking in combinatie met vloerverwarming. Het toilet, met een wandcloset en fonteintje, is uitgevoerd en betegeld in een frisse lichte kleurstelling. Voorts is er op de begane grond een slaapkamer met open verbinding naar de badkamer. Deze slaapkamer met vaste kast is ook uitermate geschikt als speelkamer of (thuis)werkkamer. De slaapkamer heeft een laminaat vloerafwerking. De badkamer op de begane grond is voorzien van een royale inloopdouche met thermostaatkraan en deur, twee wastafelmeubels en een wandcloset. De badkamer is uitgevoerd en betegeld in een lichte gemêleerd crème / brique kleurstelling en in combinatie met vloerverwarming.

Verdieping. Overloop met laminaat vloerafwerking. Slaapkamer met gevelraam, dakvenster en laminaat vloerafwerking. Tweede slaapkamer met trapopgang naar entresol met slaap/speelzolder. Ook deze slaapkamer heeft een gevelraam, dakvenster en laminaat vloerafwerking. De derde slaapkamer heeft eveneens een trapopgang naar een entresol met slaap/speelzolder, een dakkapel en laminaat vloerafwerking. De badkamer op de verdieping is voorzien van een ligbad (whirlpool), inloopdouche met thermostaatkraan, wastafel, wandcloset en designradiator. Er is een dakvenster en deze badkamer is uitgevoerd en betegeld in een frisse lichte kleurstelling. De grote achterzolder / berging biedt goede mogelijkheden voor extra slaapkamer(s). Deze ruimte is echter nog niet afgewerkt. Er is een afgesloten opstelplaats cv-ketel (bouwjaar 2005) en boiler (bouwjaar 2005), een frans balkon (onder de overstek) en een entresol met bergruimte.
Indeling bijgebouw

Begane grond. Met een ruime overkapping is de entree tot het bijgebouw overdekt. Deze overkapping functioneert ook als bergruimte. Het bijgebouw is thans grotendeels ingericht voor het houden van paarden. Er zijn acht boxen / stalruimtes, een wasplaats met betegelde vloer- en wandafwerking en er is een zadelkamer en berging. Voorts is er een garage met vier dubbele toegangsdeuren, een prima ruimte voor stalling en opslag. In de garage bevindt zich de trapopgang naar de verdieping. Er is ook een tweede berging. Een tweede garage of werkplaats  bevindt zich in een aangebouwde schuur en ook hier is nog een berging.

Verdieping. Een deel van het bijgebouw is voorzien van een zolder. Dit is een prima opslagruimte waar ook de cv-ketel (bouwjaar 2014) ten behoeve van het bijgebouw is geplaatst.

Buitensituatie

Het perceel is belast met een herinrichtingsrente van € 16,99 met als eindjaar 2026. Het perceel is van de openbare weg gescheiden door een hekwerk, hagen en een dubbele poort. De bestrate oprit leidt tot een parkeerplaats naast de bebouwing die ruim plaats biedt voor het parkeren van meerdere personenauto’s. Rondom de woning is een siertuin aangelegd met duurzaam straatwerk, terrassen, een speelgazon, hagen en diverse fruitbomen. De royale en sfeervolle tuinveranda met berging biedt een heerlijk overdekt en beschut terras. Een groot deel van het perceel is ingericht als dierenweide voor bijvoorbeeld paarden of schapen. Maar er is ook voldoende ruimte voor een moestuin of boomgaardje.

Bijzonderheden

De woonboerderij en het bijgebouw zijn in de loop der jaren nagenoeg geheel verbouwd. De ramen en kozijnen van de woning zijn vernieuwd evenals de afwerking en voorzieningen. Ook is de karakteristieke woning met mansarde kap voorzien van nieuwe snijvoegen. De ‘lage schuur’ verkeert in een matige/slechte staat van onderhoud en bij de bouw hiervan is asbesthoudend materiaal gebruikt. Het bijgebouw met verschillende vertrekken biedt goede mogelijkheden voor uiteenlopende hobby’s, het houden van dieren, opslag, stalling en/of een kleine werkplaats. Het perceel biedt veel vrijheid en is uitermate geschikt voor mensen die houden van tuinieren of het houden van dieren.

Bruto inhoud woonboerderij circa 1.028 m³; bruto inhoud bijgebouwen circa 2.161 m³.
Bruto vloeroppervlak woonboerderij circa 377 m²; bruto vloeroppervlak bijgebouwen circa 591 m². Gebruiksoppervlak wonen circa 201 m²; gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte circa 91 m²; gebruiksoppervlak externe buitenruimte circa 553 m².

Een mooie kans voor mensen die houden van ruimte en vrijheid.