VERKOCHT

Deze bijzonder sfeervolle vrijstaande woning ‘den voetacker’ met een fantastische dubbele schuur/garage, grote tuin en prachtig weids uitzicht over agrarisch landschap. De woning verrast qua sfeer en ruimte en is gelegen op een perceel van maar liefst 745 m² eigen grond (+ 17 m² op basis van verjaring), op korte afstand van het dorp en de jonge woonwijk de Kalenberg. Utrecht is binnen een half uur te bereiken.

Algemeen

Meteren maakt deel uit van de gemeente West Betuwe, die in 2019 is ontstaan vanuit een fusie tussen de gemeente Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Zoals de naam al aangeeft, ligt het gebied van de nieuwe gemeente in het uiterste westen van wat we nu als de Betuwe beschouwen. Het dorpscentrum van Geldermalsen, op twee kilometer van de woning gelegen, beschikt over een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, recreatie, sport en cultuur.  Meteren en Geldermalsen zijn gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke oost/west en noord/zuid -verbindingen (A15 en A2) waardoor steden als Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven binnen een uur te bereiken zijn. Het NS-station van Geldermalsen is op circa 10 minuten fietsen van de woning gesitueerd en biedt een directe verbinding met Utrecht en Den Bosch. Deze woning ligt in het buitengebied aan een uitvalsweg ten zuidwesten van de oude dorpskern.

Indeling

Kelder. Provisiekelder die via een stenen trapje bereikbaar is vanuit de woonkamer. Een bijzondere bewaarplaats voor wijn of voorraad/proviand.

Begane grond. Entree middels een aangebouwd toegangsportaal  tot de woning. Hal met vaste kast en trapopgang naar de verdieping. Toilet in combinatie met een oude douchegelegenheid. Het toilet is gedateerd uitgevoerd en betegeld in een lichte kleurstelling. De woonkamer is een knusse kamer aan de voorzijde van de woning met de oude bedstee als kastruimte. Er is een schoorsteenkanaal met houtkachel (ter overname), meterkast en toegang tot de kelder. De woonkamer heeft een pvc vloerafwerking. Aansluitend aan de woonkamer is een eetkamer die een praktische verbinding vormt tussen de woonkamer en de keuken. Hier bevindt zich een kast met opstelplaats cv-ketel (Remeha 2019) en ook deze ruimte heeft een pvc vloerafwerking. De keuken is voorzien van een eenvoudig aanrecht zonder inbouwapparatuur. Het gasfornuis met oven en de koelkast staan los maar deze blijven achter. De vaatwasmachine kan worden overgenomen. De badkamer bevindt zich op de begane grond en is voorzien van een ligbad (whirlpool), inloopdouche, wastafel, handdoekenradiator en sauna. Ook de witgoedaansluiting bevindt zich hier. De badkamer is gedateerd uitgevoerd en betegeld in een lichte aquablauw/witte kleurstelling. Tot slot is er een tuinkamer met toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren. De ruimte is nog niet  afgewerkt maar heeft een betegelde vloerafwerking.

Eerste verdieping (pvc vloerafwerking). Overloop met twee dakkapellen. Slaapkamer met dakkapel en dakvenster. Tweede slaapkamer die tevens fungeert als doorgang naar de eerste slaapkamer. Ook deze kamer heeft een dakkapel en dakvenster. Derde slaapkamer met dakkapel.

Buitensituatie

Een groot deel van het perceel ligt besloten achter een markante poortdeur. Direct naast de woning staat een schitterende dubbele schuur/garage (2008) met twee flinke zolders die beide toegankelijk zijn via een eigen vlizotrap. De schuur/garage is aan twee zijden toegankelijk via een grote dubbele deur en heeft een aansluiting van water en elektriciteit. Direct naast en tussen de bebouwing is een groot terras aangelegd dat fraai uitzicht biedt over de tuin en achterliggend weids agrarisch landschap. De tuin achter de bebouwing is aangelegd met een terras, (speel)gazon, fruitbomen, karakteristieke wilgenbomen, een kleine moestuin, kippenren en tweede terras dat uitkijkt over een watergang en agrarisch landschap met een aantal moderne windmolens in de verte. De volop privacy biedende achtertuin is op het zuiden georiënteerd en grenst aan een watergang. Op eigen perceel is parkeergelegenheid voor het parkeren van meerdere personenauto’s, naast de garage/schuur en waar ook nog een kweekkas staat.

Bijzonderheden

De woning is oud,  1832, en goed bewoonbaar maar zal voor een aantal mensen vragen om aanpassingen en onderhoud. Energielabel F. De glasvezelkabel is aanwezig in de straat, maar deze is nog niet binnengebracht in de woning. Bijzondere details zoals de bouwstijl, de indeling, het riet, de luiken en de bedstee kenmerken de woning. De woning is niet groot maar biedt toch verrassend veel ruimte en mogelijkheden. De dubbele schuur/garage biedt ruimte en mogelijkheden voor stalling, opslag en het uitvoeren van kleine klussen. Ligging op fietsafstand van NS-station, dorpscentrum en tal van andere voorzieningen. Een prachtige plek voor mensen die houden van een zekere vrijheid maar toch niet afgelegen willen wonen.

Bruto inhoud woning circa 534 m³
Bruto inhoud schuur/garage circa 261 m³
Bruto vloeroppervlak woning circa 213 m²
Bruto vloeroppervlak schuur/garage circa 126 m²
Gebruiksoppervlak wonen circa 118 m²
Gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte circa 28 m²
Gebruiksoppervlak externe buitenruimte circa 74 m²

Een woning, garage/schuur en perceel met een hele leuke sfeer, ……………… een plaatje!

Aanvaarding in overleg.