VERKOCHT

Deze karakteristieke rietgedekte woonboerderij met passende schuur/berging biedt alles om optimaal te kunnen genieten van het buitenleven op een fantastisch perceel van maar liefst 16.998 m² eigen grond met siertuin, boomgaard en talloze mogelijkheden aan de voet van de dijk tegenover natuurgebied De Varikse Plaat in de uiterwaarden. Op en top de Betuwe.

Varik maakt deel uit van de gemeente West Betuwe die in 2019 is ontstaan vanuit een fusie tussen de gemeente Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Zoals de naam al aangeeft, ligt het gebied van de nieuwe gemeente in het uiterste westen van wat we nu als de Betuwe beschouwen en centraal in het rivierenlandschap. Het dorp Varik is gelegen aan de rivier De Waal en vanuit het buitengebied en vanaf de rivier te herkennen aan de toren van de R.K. Kerk in het centrum van het dorp. Aan de Waalbandijk staan de molen en de vrijstaande toren. De zware, 15e-eeuwse kerktoren staat in een bocht van de Waalbandijk en beheerst het fraaie rivierlandschap ter plaatse. Het dorp heeft een basisschool en er zijn verschillende mogelijkheden voor recreatie en sport. Voor boodschappen heeft u de keuze uit het vlakbij gelegen Tiel, Geldermalsen of Waardenburg. Hier vindt u een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur, recreatie en sport. Varik is gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke Oost-West (A15) en Noord-Zuid (A2) verbindingen waardoor steden als Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven binnen een uur te bereiken zijn. Het NS-station van Geldermalsen is op 15 autominuten afstand van de woning gesitueerd. Vanuit het dorp zijn er busverbindingen met de regio. Op de fiets of wandelend kunt u genieten van het mooie landschap dat bestaat uit weilanden, boomgaarden, ruige uiterwaarden en vanzelfsprekend de Waalbandijk die de Betuwe doorslingert. Kortom een leefomgeving, centraal in het land gelegen, waar het goed toeven en opgroeien is.

Indeling woonboerderij

Kelder. Provisiekelder met een geringe stahoogte. Hier is ook een cv-ketel opgesteld (Intergas, bouwjaar omstreeks 2008).

Begane grond. De hoofdentree tot de woonboerderij is thans aan de zijkant gelegen. U betreedt de woonboerderij via een ruime hal met meterkast en betegelde vloerafwerking. De woonkamer in het voorhuis is opgedeeld in een zitgedeelte met vaste kast en houten schouw (de kachel heeft emotionele waarde voor verkopers en gaat mee) en een verhoogd deel met een pantrykeuken. Deze pantrykeuken is voorzien van een gaskookplaat, afzuigkap en koelkast. Vanuit dit vertrek is er toegang tot de provisiekelder, toegang tot de tuin en er is een trapopgang naar de verdieping. De woonkamer heeft een massief houten vloerafwerking. De praktische bijkeuken beschikt over vaste kasten, een wastafel, witgoedaansluiting en een betegelde vloerafwerking. Het achterhuis is grotendeels in gebruik als woonkamer en keuken die in open verbinding staan met elkaar. Deze keuken heeft een hoekopgestelde inrichting die is voorzien van een gaskookplaat, oven, afzuigkap en koelkast. Hier bevindt zich ook de opstelplaats van de tweede cv-ketel (Intergas, gehuurd (thans € 30,31 per maand) en bouwjaar omstreeks 2017) en er is een directe toegang tot de tuin. De grote woonkamer (achterhuis) is een sfeervolle en royale ruimte van circa 45 m2 met een weids zicht op de tuin en eigen boomgaard via het atelier. Er is een fraai constructief spant in het zicht behouden en er is een schoorsteenkanaal (de kachel heeft emotionele waarde voor verkopers en gaat mee). Vanuit de woonkamer is er toegang tot terras en tuin via de serre die extra ruimte biedt ten behoeve van de woonkamer en zorgt voor veel lichtinval door het grote glasoppervlak. Zowel de woonkamer als de keuken hebben een massief houten vloerafwerking. In de achterhal bevindt zich de tweede trapopgang naar de verdieping. Voorts is er op de begane grond een logeerkamer met vaste kast, kleine (wijn)kelder, entresol en toegang tot de tuin of praktische achterom. Ook dit vertrek heeft een massief houten vloerafwerking. Dit vertrek kan natuurlijk ook prima dienst doen als speelkamer, gameroom of thuiswerkkamer. Het toilet is uitgebreid en functioneert ook als badkamer. Het is voorzien van een douchegelegenheid, een wastafel en een wandcloset. De ruimte is neutraal uitgevoerd en betegeld in een lichte kleurstelling.

Eerste verdieping. Slaapkamer met vaste kast en dakvenster. Tweede slaapkamer met dakvenster. Derde slaapkamer, eveneens met een dakvenster. Badkamer voorzien van douchegelegenheid, een wastafel en een wandcloset. De badkamer heeft een dakvenster en is neutraal uitgevoerd en betegeld in een lichte kleurstelling. Er is een berging. En een tweede badkamer die is voorzien van een ligbad, wastafel en een wandcloset. Ook deze badkamer heeft een dakvenster en is neutraal uitgevoerd en betegeld in een lichte kleurstelling. De vierde (hoofd) slaapkamer beschikt over drie dakvensters en biedt een weids zicht op de tuin en eigen boomgaard. Tot slot is er een kleine overloop met vide, daar waar de trap bovenkomt.

Buitensituatie

Een gedeelte van het perceel, de boomgaard en een strookje van de voortuin, heeft een agrarische bestemming. Direct achter de woonboerderij staat een passende schuur van circa 4 x 11 meter. Deze met pannen gedekte houten schuur is deels gesloten en deels half open uitgevoerd. Een prima ruimte voor stalling, opslag, uiteenlopende hobby’s of het uitvoeren van kleine klussen. Ook is er een kweekkas. Er is een grondwaterpuls aanwezig op het perceel. En aan de voorzijde van het perceel is parkeergelegenheid aangelegd voor drie personenauto’s. Rondom de woonboerderij is een lommerrijke siertuin aangelegd met gevarieerde beplanting in borders, diverse struiken, hagen, (grote) bomen en fruitbomen (o.a. kersenboom ‘Varikse Zwarte’, Sterappel en Notarisappel). Naast verschillende terrassen tussen de beplanting in de tuin is er aansluitend aan de woonboerderij plaats voor een groot en volop privacy biedend terras op het zuidwesten (avondzon). Het perceel is ruim 350 meter diep en grotendeels ingericht als een boomgaard. Er zijn 15 walnoten bomen, meerdere perenbomen (Conference,  Doyenné du Comice en Kweeperen), hoogstam appelbomen , pruimenbomen en diverse kersenbomen waaronder een tweede grote ‘Varikse Zwarte’. Ook zijn er verschillende open stukken die bijvoorbeeld prima gebruikt kunnen worden als moestuin of dierenweide. Aan beide lange zijden van het perceel ligt een sloot en aan de achterzijde grenst het perceel aan een poel. Het grote perceel biedt enorm veel vrijheid en goede mogelijkheden voor het houden van (hobby)dieren en/of (moes)tuinieren.

Bijzonderheden

Volgens gemeentelijke informatie is het oorspronkelijke bouwjaar van de boerderij 1850. Meest recent is het pand in 1988 grondig en onder architectuur verbouwd. Nadien is er onderhoud gepleegd maar de woonboerderij verdient inmiddels weer een modernisering qua afwerking en voorzieningen. De woonboerderij beschikt over veel leefruimte, complete voorzieningen en een sfeervol niveau van afwerking. Inwoning, een gastenverblijf, een B&B of extra ruimte voor thuiswerken … het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Het perceel en het bestemmingsplan staan onder voorwaarden een uitbreiding van de bebouwing (woonboerderij en/of bijgebouwen) toe. Het geheel is net buiten de bebouwde kom gelegen op loop/fiets afstand van de dorpskern.

Bruto inhoud woonboerderij circa 759 m³; bruto inhoud schuur circa 211 m³; bruto inhoud kweekkas circa 18 m³.

Bruto vloeroppervlak woonboerderij circa 271 m²; bruto vloeroppervlak schuur circa 51 m²; bruto vloeroppervlak kweekkas circa 8 m².

Gebruiksoppervlak wonen woonboerderij 190 m²; gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte woonboerderij 12 m²; gebruiksoppervlak externe bergruimte schuur 44 m²; gebruiksoppervlak externe bergruimte kweekkas 7 m²

Rust, sfeer en uitstraling harmoniëren met elkaar ….  een bezichtiging is noodzakelijk om dit goed te ervaren!

Aanvaarding in overleg.