€ 935.000,-- k.k.

In het buitengebied van Est gelegen complex bestaande uit een grote robuuste woning met 1.350 m² bedrijfsopstallen, tuin, erf en weiland. Het geheel is uitstekend bereikbaar, gelegen op een perceel van 13.431 m² eigen grond en heeft een agrarische bestemming.

Est maakt deel uit van de gemeente West Betuwe, die in 2019 is ontstaan vanuit een fusie tussen de gemeente Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Zoals de naam al aangeeft ligt deze nieuwe gemeente in het uiterste westen van wat we nu als de Betuwe beschouwen. Het op geringe afstand gelegen Geldermalsen biedt een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, recreatie en sport. Est is gunstig gesitueerd ten opzichte van de rijkswegen A15 en A2 welke elkaar bij knooppunt Deil kruisen. Het NS-station van Geldermalsen is binnen 10 autominuten van het object gelegen.

Indeling woning

Begane grond. Entree / hal met meterkast (o.a. opstelplaats waterontharder), garderobenis en trapopgang naar de eerste verdieping. In de hal bevindt zich het toilet dat is voorzien van een fonteintje en dat neutraal is uitgevoerd en betegeld. De woonkamer is ruim 40 m2 groot en gelegen aan de voorzijde van de woning. De woonkamer biedt aan twee zijden toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren. Vanuit de woonkamer is er fraai zicht op de tuin en op een weids agrarisch landschap. De keuken is voorzien van een royale inrichting met bergruimte en een bar. Het elektrische fornuis, de afzuigkap, vaatwasmachine  en koelkast zijn niet ingebouwd maar blijven wel achter. Aansluitend aan de keuken bevindt zich de bijkeuken. Hier is de witgoedaansluiting, een uitstortgootsteen en een vaste kast. De bijkeuken functioneert als achterom, een praktische verbinding tussen binnen en buiten. Voorts is er een strijkkamer en een separate cv-ruimte (Nefit topline 2010). Er is een kantoor op de begane grond met wastafel, vaste kast en een betegelde vloerafwerking. Dit vertrek wordt middels een gang/portaal verbonden met een tweede slaapkamer. Ook in dit gang/portaal is een vaste kast en er is een betegelde vloerafwerking. De tweede slaapkamer doet thans dienst als werkkamer/praktijkruimte. Vanuit deze ruimte is er toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren. De ruimte heeft een pantrykeuken, aansluiting voor een wastafel (thermostaatkraan) en een betegelde vloerafwerking in combinatie met vloerverwarming. De achterhal en (wacht)kamer hebben eveneens een betegelde vloerafwerking en creëren een zelfstandige (eventueel zakelijke) entree voor dit deel van de woning. Er bevindt zich bovendien een tweede toilet dat is voorzien van een fonteintje en dat neutraal is uitgevoerd en betegeld.

Eerste verdieping. Overloop met toegang tot de zolderverdieping via een vlizotrap. Slaapkamer met wastafel en vaste kast. Tweede slaapkamer met vaste kast. Kamer en derde slaapkamer, eveneens met een vaste kast. De badkamer is voorzien van een ligbad, douchegelegenheid met thermostaatkraan, wastafel en toilet. De badkamer is neutraal uitgevoerd en betegeld.

Tweede verdieping. Overloop met vaste kast. Zolder met dakvenster. Tweede zolder met twee dakvensters en met bergruimte achter knieschotten.

Indeling bijgebouwen

Garage die toegankelijk is via een kanteldeur en een loopdeur. Ruim 400 m2 grote loods. Deze loods is ingedeeld met een werkplaats voorzien van een grote elektrisch bedienbare toegangsdeur en uitgerust met een gasheater en toilet. Een kantine/kantoor met gasgevelkachel en een betegelde vloerafwerking. En een opslagruimte en stalling voorzien van een grote elektrisch bedienbare toegangsdeur. Een tweede loods is ruim 360 m2 groot. Ook dit is een opslagruimte en stalling voorzien van een grote toegangsdeur. De derde loods is ruim 580 m2 groot. Dit betreft een deels gesloten opslagruimte en stalling voorzien van een grote toegangsdeur. Een gedeelte van de loods is open en functioneert eveneens als opslagruimte en stalling.

Buitensituatie

Perceel 476 is belast met een herinrichtingsrente van € 464,93 met als eindjaar 2026. Het perceel is van de openbare weg gescheiden door een sloot en een grote op afstand bedienbare schuifpoort. Rondom het perceel liggen sloten. Het erf rondom de bebouwing is verhard en biedt voldoende ruimte voor parkeren, manoeuvreren, laden en lossen. Rondom de woning is een siertuin aangelegd met een terras, speelgazon, gevarieerde beplanting en bomen. Een groot deel van het perceel is ingericht als dierenweide voor bijvoorbeeld paarden of schapen. Deze weide is gedraineerd. Op het perceel is een wasplaats ingericht met slibvangput en olie/vet afscheider.

Bijzonderheden

De woning is in 1973/1974 gebouwd en voor het laatst in 2005 aan de achterzijde uitgebreid. De uitbreiding van de woning is bedoeld geweest voor een zelfstandige praktijkruimte. Deze ruimte is echter ook geschikt (te maken) als een nagenoeg zelfstandig appartement voor inwoning, een B&B of gastenverblijf. Ook extra ruimte voor een groot gezin of levensloop bestendig wonen met alle voorzieningen op de begane grond behoort tot de mogelijkheden. De woning is in de basis groot en degelijk maar qua afwerking en voorzieningen eenvoudig en functioneel uitgevoerd. De eerste loods is in 1973 gebouwd en later uitgebreid, de tweede loods in 1981 en de derde loods is in 1992 gebouwd. Deze laatste loods is in 2009 vergroot met een half open gedeelte. Aan de woning zijn verschillende screens en zonneschermen gemonteerd. De 40 zonnepanelen leveren een belangrijke besparing op de energiekosten op deze locatie. Het perceel heeft een agrarische (bedrijfs)bestemming. Thans is hier een loonbedrijf gevestigd (agrarisch loonwerk en grondverzet). De huidige eigenaar gaat verkopen wegens bedrijfsbeëindiging.

Bruto inhoud woning circa 935 m³; bruto inhoud bijgebouwen circa 7.985 m³. Bruto vloeroppervlak woning circa 345 m²; bruto vloeroppervlak bijgebouwen circa 1.415 m². Gebruiksoppervlak wonen circa 228 m²; gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte circa 28 m². Gebruiksoppervlak externe bergruimte circa 1.350 m².

Degelijk, robuust en veel ruimte voor iemand die zich met een bedrijf in agrarisch buitengebied mag vestigen.

Aanvaarding in overleg.