VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Karakteristieke en sfeervolle vrijstaande woning met leuke details en verrassend veel ruimte, zowel binnen als buiten. De woning is heerlijk rustig in een landelijke omgeving aan de rand van de dorpskern gelegen op een fraai perceel van 670 m² eigen grond met diverse bijgebouwen en een vrij uitzicht over weilanden en boomgaarden. Een woning en perceel met veel vrijheid op korte afstand van het NS-station en centrum van Geldermalsen.

Buurmalsen maakt deel uit van de gemeente West Betuwe, die in 2019 is ontstaan vanuit een fusie tussen de gemeente Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Zoals de naam al aangeeft, ligt het gebied van de nieuwe gemeente in het uiterste westen van wat we nu als de Betuwe beschouwen. Het centrum van Geldermalsen is op ongeveer een kilometer van de woning gelegen en beschikt over een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, recreatie, sport en cultuur.  Buurmalsen en Geldermalsen zijn gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke oost/west en noord/zuid -verbindingen (A15 en A2) waardoor steden als Arnhem, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven binnen een uur te bereiken zijn. Het NS-station van Geldermalsen is op fietsafstand van de woning gesitueerd. Deze woning ligt aan de rand van de dorpskern van Buurmalsen in een landelijke omgeving met weilanden, boomgaarden en karakteristieke lintbebouwing.

Indeling woning

Kelder. Provisiekelder, een praktische en koele bewaarplaats met een prima stahoogte.

Begane grond. De hal vormt een ruime toegang tot de woning. Hier bevindt zich de meterkast en de trapopgang naar de verdieping. De hal heeft een betegelde vloerafwerking in een lichte kleurstelling. De keuken is voorzien van een rechte inrichting in een lichte kleur met een kunststof aanrechtblad, kastruimte en complete inbouwapparatuur bestaande uit een gaskookplaat, oven, afzuigkap, koelkast en vaatwasmachine. Vanuit de keuken is er vriendelijk zicht op de oprit, het terras en de tuin. De keuken heeft, net als de hal, een betegelde vloerafwerking in een lichte kleurstelling. De woonkamer is circa 30 m2 groot en biedt een vrij zicht aan de overzijde van de straat. De woonkamer heeft een karakteristiek hoog (balken)plafond, sfeervolle glas in lood ramen en een schouw met (gas)haard (thans buiten gebruik). Het achterportaal dient als achterom en toegang tot terras en tuin. Het is een praktische verbinding tussen binnen en buiten. Ook in deze ruimte is de vloer betegeld, in een grijze kleurstelling. De slaapkamer op de begane grond is zeer royaal evenals de badkamer. De badkamer is voorzien van douchegelegenheid met thermostaatkraan, een wastafel en een toilet. Ook bevindt zich hier de witgoedaansluiting. De badkamer is neutraal uitgevoerd en betegeld met een grijze vloertegel en gemêleerd grijze wandtegel.

Eerste verdieping. Overloop met opstelplaats cv-ketel (Remeha 2016). Slaapkamer met bergruimte achter knieschotten en een tweede slaapkamer, ook met bergruimte achter knieschotten. Beide slaapkamers zijn gesitueerd aan de voorzijde van de woning met vrij uitzicht. De derde slaapkamer op de verdieping heeft een inloopkast en bergruimte achter knieschotten. Ook is er een handbediend rolluik aan het gevelraam. Deze wat grotere slaapkamer is gesitueerd aan de achterzijde van de woning met zicht over de tuin en achterliggend agrarisch landschap. Vanuit deze slaapkamer is er toegang (luik) tot een eenvoudige vliering.

Tweede verdieping. Vliering. Een eenvoudige bergruimte die bereikbaar is via een luik.

Buitensituatie

Voor de woning is een kleine siertuin aangelegd met gevarieerde beplanting, passend bij de vriendelijke aanblik van de woning. De oprit langs de woning biedt parkeergelegenheid voor personenauto’s en toegang tot de achtertuin, garage en bijgebouwen. Direct achter de woning zijn verschillende bijgebouwen gerealiseerd, totaal circa 60 m2. Een garage en een drietal schuren/bergingen. Prima ruimtes die gebruikt kunnen worden voor stalling, opslag, uiteenlopende hobby’s en/of het uitvoeren van klussen. De achtertuin is op het zuiden georiënteerd biedt ruim voldoende privacy. De achtertuin is aangelegd met een groot terras onder een kersenboom, gevarieerde duurzame beplanting en een speelgazon/weide met verschillende fruitbomen (peren, pruimen, kersen en abrikozen). Vanuit de achtertuin is er vrij zicht over een landelijke omgeving van weilanden en boomgaarden. Het perceel biedt ook ruimte voor het houden van (erf)dieren of het aanleggen van een moestuin. In de achtertuin is een puls geslagen met een goed functionerende elektrische pomp.

Bijzonderheden

De woning is omstreeks 1930 gebouwd en meest recent in 1997 uitgebreid met een flinke aanbouw. De woning is keurig onderhouden maar gedateerd qua afwerking en voorzieningen. De woning is levensloopbestendig met een ruime slaapkamer en badkamer op de begane grond maar biedt bijvoorbeeld ook goede mogelijkheden voor thuiswerken. In de schuur op het belendende perceel was vroeger een aannemersbedrijf gevestigd. In het nieuwe bestemmingsplan heeft de schuur geen bedrijfsbestemming meer. De schuur wordt nu, voor zover bekend, gebruikt voor hobby en opslag. Een sfeervolle woning met ruimte voor mensen die houden van tuinieren en/of het houden van dieren.

Bruto inhoud woning circa 490 m³; bruto inhoud bijgebouwen circa 185 m³; bruto vloeroppervlak woning circa 190 m² ; bruto vloeroppervlak bijgebouwen circa 70 m² ; gebruiksoppervlak wonen circa 124 m²; gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte circa 8 m²; gebruiksoppervlak externe bergruimte circa 64 m².

Een prachtige sfeer, een ruim perceel met veel vrijheid op korte afstand van centrum Geldermalsen en een karakteristieke bouwstijl met knipvoegen, luiken en glas in lood.

Aanvaarding in overleg.