VERKOCHT

Laat u verrassen door deze veelzijdige vrijstaande woning met garage/berging op een prachtig en lommerrijk perceel van 1.540 m² eigen grond in de dorpskern! De royale en karaktervolle woning is echt midden in de dorpskern gelegen op een volop privacy biedend perceel. De woning is op verschillende manieren uitgebouwd en biedt mede daardoor diverse gebruiksmogelijkheden. Het perceel is prachtig met een ruime oprit, meerdere terrassen, een passende siertuin, schitterende vijver en streekeigen fruitbomen in een glooiende (speel)weide.

Het dorp Tricht is gelegen aan de rivier de Linge en behoort tot de in 2019 nieuw gevormde gemeente West Betuwe. Fietsend of wandelend over de kronkelende dijk heeft u steeds weer een wisselend uitzicht over deze mooie rivier met haar uiterwaarden. Naar het westen toe komt u per fiets bij het schitterende landgoed Mariënwaerdt in het sfeervolle dorp Beesd; rijdend naar het zuid/oosten komt u in het nabij gelegen dorp Geldermalsen. Geldermalsen biedt een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur en sport. In Tricht is een aantal verenigingen erg actief zodat u, als u dat wilt, al snel betrokken kunt zijn bij de gemeenschap in dit Lingedorp. Met name in het Dorpshuis in Tricht vinden veel activiteiten plaats. De kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen in het eigen dorp terecht. Voor de middelbare school wordt veelal uitgeweken naar de scholen in Geldermalsen of naar het tevens op fietsafstand gelegen Culemborg. Met de fiets bent u via de vernieuwde spoorbrug in een paar minuten bij het NS-station van Geldermalsen. Rijdend via Geldermalsen en/of Culemborg liggen de snelwegen A2 en A15 op korte afstand, zodat steden als Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Rotterdam binnen een uur te bereiken zijn. Tricht: een klein dorp met veel gezelligheid én … een eigen Dorpskrant!

Indeling.

Begane grond. De hal vormt een ruime entree tot de woning. Hier bevindt zich de meterkast (o.a. vernieuwde groepenkast en glasvezelaansluiting) en de trapopgang naar de verdieping. Onder deze trapopgang is een grote bergkast. De hal heeft een betegelde vloerafwerking. Het toilet met wandcloset en fonteintje is neutraal uitgevoerd en betegeld in een gemêleerd lichte kleurstelling. De woonkamer is maar liefst 50 m² groot met zicht op de straat en op de tuin. De L-vorm en uitbouw van de woonkamer bieden flexibiliteit en mogelijkheden om de ruimte leuk en makkelijk in te richten met combinaties van een woonkamer, zitkamer, eetkamer en speelkamer. Vanuit de woonkamer is er toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren. Zowel in het plafond als in de vloer zijn spotjes verwerkt en de ruimte heeft een houten parket vloerafwerking. Aansluitend aan de woonkamer is de keuken. Een echte grote woonkeuken met een royale U-vormige opstelling in een lichte kleur en met een grijs gemêleerd kunststof aanrechtblad, veel kastruimte en een ‘bar’ als afscheiding met het zitgedeelte. De keukeninrichting is voorzien van inbouwapparatuur bestaande uit een keramische kookplaat, oven, afzuigkap, vaatwasmachine en koelkast. Ook vanuit de keuken is er, net als in de woonkamer, fraai zicht op de tuin. De keuken heeft een sfeervolle schouw met houtkachel en er is toegang tot terras en tuin via een loopdeur (= achterom) of via dubbel openslaande deuren. De vloerafwerking is deels van hout en deels betegeld met hardsteen. Centraal in de woning bevindt zich de bijkeuken, een praktische ruimte met de witgoedaansluiting en voorzien van een eenvoudige pantrykeuken met afzuigkap. De bijkeuken heeft een betegelde vloerafwerking en een deels betegelde wandafwerking, beide in een lichte kleurstelling. Verder is er nog een kantoorkamer. Deze kamer is ruim 40 m2 groot en uitstekend bruikbaar als kantoor/praktijk aan huis, thuiswerkkamer, speelkamer of bijvoorbeeld als ‘toekomstige’ slaapkamer/badkamer op de begane grond. Ook inwoning (mantelzorg) behoort tot de mogelijkheden. Het kantoor heeft een zelfstandige entreehal aan de voorzijde en biedt net als de woonkamer en keuken toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren. Een kleine berging, die van buitenaf toegankelijk is, biedt plaats aan de cv-ketel (Remeha).

Eerste verdieping. Overloop met toegang tot de zolder via een vlizotrap. Slaapkamer. Tweede slaapkamer met vaste kast. Derde slaapkamer met vaste kast, fraai zicht op de tuin en de ‘opkomende zon’ en toegang tot het platte dak. Deze derde slaapkamer heeft een laminaat vloerafwerking. De grote badkamer is voorzien van een ligbad met thermostaatkraan, douche(cabine) met thermostaatkraan, wastafel en toilet. Ook is er een vaste kast. De badkamer is neutraal uitgevoerd en betegeld in een gemêleerd lichte kleurstelling.

Tweede verdieping. Zolder met opstelplaats mv-box en daglicht via twee kleine gevelramen. De zolder is bereikbaar via een vlizotrap en fungeert als flinke bergruimte. Er zijn wellicht mogelijkheden voor een (extra)kamer na realisatie van een vaste trapopgang.

Buitensituatie

In de (achter)tuin staat een vrijstaande stenen garage/berging van circa 20 m2, een prima ruimte voor stalling en opslag. De garage is toegankelijk via een kanteldeur met loopdeur aan de voorzijde en een loopdeur aan de achterzijde. Op eigen perceel is er gelegenheid voor het parkeren van meerdere personenauto’s op de oprit die voorzien is van klinkerbestrating. Voor de woning ligt een leuke siertuin waarbij het hoogteverschil ten opzichte van de straat wordt geaccentueerd door een muurtje met sierhekwerk. De achtertuin is prachtig aangelegd met meerdere terrassen en duurzaam straatwerk. Een siertuin met verschillende borders met gevarieerde beplanting, een markante vijver als echte blikvanger en streekeigen fruitbomen in een glooiende (speel)weide. De tuin biedt ruim voldoende privacy en is passend bij de bebouwing aangelegd. De vele hoekjes in de tuin, waaronder het prieel in het verlengde van de vijver, hebben elk een eigen sfeer. In de tuin staan bovendien twee fraaie notenbomen.

Bijzonderheden

De woning is in de loop der jaren meerdere malen verbouwd en uitgebreid. Het niveau van afwerking en voorzieningen is gedateerd. De woning heeft voorlopig energielabel F. De grootte en indeling van de woning bieden veel verschillende gebruiksmogelijkheden. Het landgoed Mariënwaerdt met de beroemde Appeldijk is op fietsafstand gelegen evenals het NS-station van Geldermalsen dat op minder dan 10 minuten fietsen van de woning is gesitueerd.

Bruto inhoud woning circa 959 m³; bruto inhoud garage/berging circa 81 m³. Bruto vloeroppervlak woning circa 341 m²; bruto vloeroppervlak garage/berging circa 25 m². Gebruiksoppervlak wonen circa 250 m²; gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte circa 24 m²; gebruiksoppervlak externe bergruimte circa 20 m².

Heerlijk wonen, verrassend veelzijdig en in een landelijke sfeer.

Aanvaarding in overleg.