VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Deze bijzonder royale woning is nabij de dorpskern van Tricht gelegen. De woning is half vrijstaand (2/1 kap) en biedt veel ruimte, vijf (of meer) slaapkamers, een fraaie keuken en badkamer, hobbyruimte, een flinke tuinberging, een zwembad en een heerlijke tuin met royale achterom op een perceel van maar liefst 985 m² eigen grond. Prachtig wonen met het NS-station en de voorzieningen van Geldermalsen, de rivier De Linge, het landgoed Mariënwaerdt en veel natuur op fietsafstand.

Alhoewel onderhavige locatie tot het dorp Buurmalsen behoort is de oriëntatie waarschijnlijk volledig op Tricht en Geldermalsen gericht. De dorpen Buurmalsen en Tricht zijn gelegen aan de rivieren de Korne en de Linge en behoren tot de in 2019 nieuw gevormde gemeente West Betuwe. Fietsend of wandelend over de kronkelende dijk heeft u steeds weer een wisselend uitzicht over deze mooie rivieren met uiterwaarden. Naar het westen toe komt u per fiets bij het schitterende landgoed Mariënwaerdt in het sfeervolle dorp Beesd; richting het zuid/oosten komt u in het nabij gelegen dorp Geldermalsen. Geldermalsen biedt een gezellig marktplein, een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur en sport. In Tricht is een aantal verenigingen erg actief zodat u, als u dat wilt, al snel betrokken kunt zijn bij de gemeenschap in dit Lingedorp. Met name in het Dorpshuis in Tricht vinden veel activiteiten plaats. De kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen in het dorp terecht. Voor de middelbare school wordt veelal uitgeweken naar de scholengemeenschappen in Geldermalsen of naar het tevens op fietsafstand gelegen Culemborg. Met de fiets bent u via de vernieuwde spoorbrug in een paar minuten bij het NS-station van Geldermalsen. Rijdend via Geldermalsen en/of Culemborg liggen de snelwegen A2 en A15 op korte afstand, zodat steden als Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Rotterdam binnen een uur te bereiken zijn. Buurmalsen en Tricht zijn kleine dorpen met veel gezelligheid én … Tricht heeft zelfs een eigen Dorpskrant!

Indeling woning

Souterrain. Kelder met witgoedaansluiting en opslagruimte/berging. Hobbyruimte, een prachtige ruimte voor kinderen om te spelen, gamen of chillen. Uiteraard ook prima mogelijkheden voor slaapkamer, hobby, opslag, berging of bijvoorbeeld als mancave.

Begane grond. De entree is overdekt met een vriendelijke luifel. De hal vormt een ruime en representatieve toegang tot de woning. Hier bevindt zich de meterkast (nutsvoorzieningen, glasvezel ligt buiten de gevel) en de trapopgang naar de eerste verdieping. Het toilet is voorzien van een wandcloset en fonteintje en heeft als extra praktische bergruimte. Het toilet is modern uitgevoerd en betegeld in een antraciet/witte kleurstelling. Aan de voorzijde van de woning is een werkkamer. Een ideale ruimte als (thuis)werkkamer, speelkamer of misschien zelfs als slaapkamer. Hier is een vast bureau en een achterom en toegang tot terras en tuin. De woonkeuken/eetkamer is ingericht met een hoekopstelling (2016) in een lichte kleur en met een antraciet stenen aanrechtblad en veel gevarieerde kastruimte waaronder praktische laden. Deze keukeninrichting is voorzien van complete inbouwapparatuur bestaande uit een inductiekookplaat, rvs-afzuigkap, oven/magnetron, koel/vriescombinatie en een vaatwasmachine. Vanuit de keuken/eetkamer is er een afgesloten toegang tot het souterrain. Een achterportaal functioneert als achterom en toegang tot terras en tuin en vormt een praktische verbinding tussen binnen en buiten. Deze ruimte heeft een betegelde vloerafwerking en er zijn twee vaste kasten. De woonkamer is gericht op de tuin en biedt toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren. De woonkamer en eetkamer/woonkeuken staan in open verbinding met elkaar (niveauverschil) hetgeen beide ruimtes optisch vergroot en versterkt. De sfeervolle houtkachel in de woonkamer is ter overname. Nagenoeg de gehele begane grond is voorzien van een laminaat vloerafwerking in een moderne kleurstelling.

Eerste verdieping (laminaat vloerafwerking in een moderne kleurstelling). Overloop met trapopgang naar de tweede verdieping. Op deze verdieping zijn vier slaapkamers en de badkamer. Eerste slaapkamer met vaste kasten, twee dakvensters en een gevelraam. Tweede slaapkamer met dakkapel. Derde slaapkamer met een vaste kast en dakkapel (met zelfs een klein zicht op de Linge). Vierde slaapkamer met houten balken in zicht en raam. De badkamer is voorzien van een inloopdouche met thermostaatkraan, ligbad met thermostaatkraan, dubbele wastafel in een meubel, wandcloset en designradiator. De badkamer is licht en fris, mede door het dakvenster en gevelraam. De badkamer is modern uitgevoerd (2016) en betegeld in een antraciet/witte kleurstelling.

Tweede verdieping (laminaat vloerafwerking in een moderne kleurstelling). Overloop met bergkast en toegang tot een flinke zolderberging. Vijfde slaapkamer met twee dakvensters en vaste kast(en) met onder andere opstelplaats cv-ketel (Vaillant 2016). De zolder biedt veel bergruimte.

Buitensituatie

De voortuin is onderhoudsvriendelijk aangelegd met enkele bomen als privacy biedende beplanting en duurzaam straatwerk ten behoeve van parkeren en toegang. De achtertuin biedt ruim voldoende privacy en is aangelegd met een enorm groot terras dat aansluit op de woning, een speelgazon, een tweede terras, gevarieerde beplanting, een speelweide en een (opslag)terrein met extra schuur. Het terras is volledig in cementbasis gelegd. In de achtertuin ligt een fantastisch zwembad van circa 9 x 4 meter (circa 1,8 meter diep) met daaromheen een vlonderterras. De sfeervolle tuinberging is circa 15 m2 groot en biedt plaats voor stalling, opslag en ruimte om te klussen. Hier is ook de pomp en het filter van het zwembad geplaatst en er is een puls ten behoeve van het beregenen van de tuin. De schuur is voorzien van een eigen groepenkast inclusief krachtstroom. Direct naast de woning staat nog een houten berging voor openhaard hout en voor de afvalcontainers. Het diepe perceel is aan de voorzijde toegankelijk via de Lingedijk en aan de achterzijde via De Twee Morgen. De ruime achteringang via De Twee Morgen en het perceelsgedeelte aan die zijde biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld stalling van een caravan, camper, bus of aanhanger op eigen terrein. Uitbreiding van de tuin met een moestuin of kleine dierenweide kan natuurlijk ook.

Bijzonderheden

Deze houtskeletbouw woning is omstreeks 1980 gebouwd en nadien meerdere malen flink verbouwd en gemoderniseerd. Energielabel C. De woning is ruim, verrassend ingedeeld en beschikt over een keurig en compleet niveau van afwerking. Een bijzonder veelzijdig woonhuis met veel leefruimte, mogelijkheden voor kantoor/praktijk aan huis en veel ruimte voor mensen die houden van tuinieren of het houden van dieren. De woning en het perceel hebben heel veel meer te bieden als het aanzicht vanaf de Lingedijk doet vermoeden.

Bruto inhoud woning circa 735 m³; bruto vloeroppervlak woning circa 275 m² ; gebruiksoppervlak wonen circa 206 m²; oppervlakte externe bergruimte circa 27 m².

Zoveel ruimte en zo veelzijdig, dat verwacht je niet!

Aanvaarding in overleg.