V E R K O C H T

Deze bijzonder royale woning is op een uitstekende en rustige locatie binnen de dorpskern gelegen. De woning is half vrijstaand geschakeld en biedt veel ruimte, vijf slaapkamers, een fraaie keuken en badkamer, een grote vrijstaande schuur en een heerlijke tuin op maar liefst 445 m² eigen grond. Prachtig wonen in een geweldig dorp en met het NS-station en de voorzieningen van Geldermalsen, de rivier De Linge, het landgoed Mariënwaerdt en veel natuur op fietsafstand.

Het dorp Tricht is gelegen aan de rivier de Linge en behoort tot de in 2019 nieuw gevormde gemeente West Betuwe. Fietsend of wandelend over de kronkelende dijk heeft u steeds weer een wisselend uitzicht over deze mooie rivier met haar uiterwaarden. Naar het westen toe komt u per fiets bij het schitterende landgoed Mariënwaerdt in het sfeervolle dorp Beesd; rijdend naar het zuid/oosten komt u in het nabij gelegen dorp Geldermalsen. Geldermalsen biedt een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur en sport. In Tricht is een aantal verenigingen erg actief zodat u, als u dat wilt, al snel betrokken kunt zijn bij de gemeenschap in dit Lingedorp. Met name in het Dorpshuis in Tricht vinden veel activiteiten plaats. De kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen in het eigen dorp terecht. Voor de middelbare school wordt veelal uitgeweken naar de scholengemeenschappen in Geldermalsen of naar het tevens op fietsafstand gelegen Culemborg. Met de fiets bent u via de vernieuwde spoorbrug in een paar minuten bij het NS-station van Geldermalsen. Rijdend via Geldermalsen en/of Culemborg liggen de snelwegen A2 en A15 op korte afstand, zodat steden als Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Rotterdam binnen een uur te bereiken zijn. Tricht: een klein dorp met veel gezelligheid én … een eigen Dorpskrant!

Indeling woning

Begane grond (nagenoeg geheel voorzien van een pvc vloerafwerking in combinatie met vloerverwarming). De entree is overdekt met een vriendelijke luifel. De centrale hal vormt een ruime en representatieve toegang tot de woning. Hier bevinden zich de meterkast (nutsvoorzieningen en glasvezelaansluiting), de trapopgang naar de eerste verdieping en een ruime garderobe nis. Het toilet met wandcloset en fonteintje is modern uitgevoerd en betegeld in een antraciet/witte kleurstelling. De woonkamer is tuingericht en ruim 30 m2 groot. Op twee plaatsen is er toegang tot terras en tuin en er hangt een elektrisch bedienbaar uitvalscherm aan de buitengevel. De woonkamer staat in open verbinding met de keuken en werkkamer waardoor het allemaal nog ruimtelijker is. De sfeervolle houtkachel is ter overname. De werkkamer heeft een grote kast met schuifdeuren en is een ideale ruimte als (thuis)werkkamer, speelkamer, uitbreiding van de woonkamer of misschien zelfs als slaapkamer. De keuken is ingericht met een hoekopstelling in een lichte kleur met kunststof aanrechtblad en veel gevarieerde kastruimte waaronder praktische laden. De keukeninrichting is voorzien van complete inbouwapparatuur bestaande uit een schitterend 6-pits Boretti rvs-gasfornuis met (hetelucht)oven, rvs-afzuigkap, koelkast, vaatwasmachine, quooker en close-in-boiler. Ook is er nog een grote voorraadkast. Vanuit de keuken is er toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren in de zijgevel van de woning, deze deuren kunnen ook gebruikt worden vanuit de woonkamer. Aan de voorgevel is een elektrisch bedienbaar uitvalscherm gemonteerd aan het raam dat vanuit de keuken uitzicht biedt op de voortuin en het hofje. De voormalige inpandige garage is verbouwd tot een praktische en veelzijdige berging annex bijkeuken. Hier bevinden zich de witgoedaansluitingen, de opstelplaats cv-ketel (Nefit 2014) en de opstelplaats van de wateronthardingsinstallatie (ter overname). Deze ruimte is een prima inpandige opslag en stallingsruimte die zelfs nog deels is voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping. Overloop. Slaapkamer met een hoog opgaand plafond. Tweede slaapkamer, eveneens met een hoog opgaand plafond en met een trapopgang naar entresol/slaapzolder en zolderberging. Derde slaapkamer met dakkapel. Vierde slaapkamer met dakkapel. En een vijfde slaapkamer met drie dakvensters, bergruimte achter knieschotten en een hoog opgaand plafond dat zorgt voor een ruimtelijke beleving. De badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche met thermostaatkraan, ligbad met thermostaatkraan, wastafelmeubel, wandcloset en handdoekenradiator. Deze badkamer is modern uitgevoerd en betegeld in een antraciet/witte kleurstelling.

Tweede verdieping. Entresol/slaapzolder van tweede slaapkamer en een zolderberging met opstelplaats mv-box.

Buitensituatie

De voortuin is onderhoudsvriendelijk aangelegd met enkele bomen als privacy biedende beplanting en duurzaam straatwerk ten behoeve van parkeren en toegang. De achtertuin is aangelegd met een speelgazon, gevarieerde beplanting en een heerlijk royaal en zonnig terras met ruim voldoende privacy. Naast de woning is een grote (8 x 3 meter) carport die aan de voorzijde kan worden afgesloten middels een dubbele poort en tevens fungeert als achterom. In de achtertuin staat een prachtige vrijstaande schuur met vliering en sfeervolle overkapping. De schuur is uitgevoerd in hout, prima toegankelijk en een uitstekende ruimte voor stalling, opslag en/of uiteenlopende hobby’s.

Bijzonderheden

De woning is in 1980 gebouwd en na 2012 verbouwd en gemoderniseerd. Voorlopig energielabel C. De woning is ruim, verrassend ingedeeld en beschikt over een keurig en compleet niveau van afwerking. Het geheel is gelegen in een goede woonomgeving aan een hofje, in een sfeervol Betuws Linge-dorp met gevarieerde dorpsbebouwing temidden van een agrarisch rivierlandschap.

Bruto inhoud woning circa 708 m³; bruto inhoud carport circa 76 m³; bruto inhoud schuur circa 96 m³; bruto vloeroppervlak woning circa 244 m²; bruto vloeroppervlak carport circa 25 m²; bruto vloeroppervlak carport circa 46 m².

Gebruiksoppervlak wonen circa 196 m²; gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte circa 3 m²; gebruiksoppervlak gebouwgebonden buitenruimte circa 24 m²; oppervlakte externe bergruimte circa 22 m²

Zoveel ruimte, dat verwacht je niet!

Aanvaarding in overleg.