V E R K O C H T

Bijzonder sfeervol en knus half vrijstaand woonhuis met een prachtige veranda, flinke schuur en een lommerrijke tuin aan het water. De woning is op een perceel van 280 m² eigen grond gelegen, aan de rand van de dorpskern met vrij uitzicht over agrarisch natuurlandschap en een wetering.

Het dorp Tricht is gelegen aan de rivier de Linge en behoort tot de in 2019 nieuw gevormde gemeente West Betuwe. Fietsend of wandelend over de kronkelende dijk heeft u steeds weer een wisselend uitzicht over deze mooie rivier met haar uiterwaarden. Naar het westen toe komt u per fiets bij het schitterende landgoed Mariënwaerdt in het sfeervolle dorp Beesd; rijdend naar het zuid/oosten komt u in het nabij gelegen dorp Geldermalsen. Geldermalsen biedt een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur en sport. In Tricht is een aantal verenigingen erg actief zodat u, als u dat wilt, al snel betrokken kunt zijn bij de gemeenschap in dit Lingedorp. Met name in het Dorpshuis in Tricht vinden veel activiteiten plaats. De kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen in het eigen dorp terecht. Voor de middelbare school wordt veelal uitgeweken naar de scholengemeenschap in Geldermalsen of naar het tevens op fietsafstand gelegen Culemborg. Met de fiets bent u via de vernieuwde spoorbrug in een paar minuten bij het NS-station van Geldermalsen. Rijdend via Geldermalsen en/of Culemborg liggen de snelwegen A2 en A15 op korte afstand, zodat steden als Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Rotterdam binnen een uur te bereiken zijn. Tricht: een klein dorp met veel gezelligheid én … een eigen Dorpskrant!

Indeling

Begane grond. De entree is overdekt met een luifel. Hal met bergkast, een tweede bergkast met opstelplaats cv-ketel (Intergas bouwjaar 2016), een derde bergkast met witgoedaansluitingen en een betegelde vloerafwerking met een moderne antraciet grijze tegel. Keuken heeft een hoekopstelling in houtdecor met composiet aanrechtblad en veel kastruimte waaronder een hoekkast met een Le Mans opbergsysteem. De keukeninrichting is voorzien van complete inbouwapparatuur bestaande uit een gaskookplaat, afzuigkap, combimagnetron, koelkast en vaatwasmachine. Ook de keuken heeft een betegelde vloerafwerking met een moderne antraciet grijze tegel. De woonkamer is ruim 25 m2 groot en heeft een sfeervolle schouw in combinatie met een houtkachel. In de woonkamer bevinden zich de meterkast en de trapopgang naar de eerste verdieping met daaronder een bergkast. Vanuit de woonkamer is er toegang tot een overdekt verandaterras en de tuin via dubbel openslaande deuren. De woonkamer heeft een betegelde vloerafwerking met een moderne antraciet grijze tegel. Een extra kamer op de begane grond fungeert als slaapkamer en biedt zicht op de tuin. Dit vertrek heeft een laminaat vloerafwerking. De badkamer bevindt zich ook op de begane grond en is voorzien van een ligbad, wastafelmeubel en wandcloset. De badkamer is neutraal uitgevoerd en betegeld in een lichte kleurstelling.

Verdieping. Zolder met twee dakvensters. Hier zijn mogelijkheden voor slaapkamer(s) en bergruimte.

Buitensituatie

Achter de woning ligt een volop privacy biedende tuin die uitzicht biedt op agrarisch landschap en grenst aan een wetering. De achtertuin is ingericht met een speelgazon, duurzame beplanting in borders en straatwerk ten behoeve van terrassen en wandelpaden. In de tuin staat een recent nieuw gebouwde schuur van circa 7,0 x 2,4 meter die ruimte biedt voor stalling/opslag en uiteenlopende hobby’s. Het royale verandaterras vormt een prachtige overgang tussen binnen en buiten. Bijzonder verrassend is de ligging van de tuin aan de wetering, een mooie plaats om te vissen of in de kano te stappen en de polder te verkennen. Op eigen perceel zijn aan de straat twee parkeerplaatsen voor personenauto’s gerealiseerd.
Bijzonderheden

Deze woning is in de loop der jaren meerdere malen verbouwd en gemoderniseerd. Levensloop bestendig wonen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Gasaansluiting van de woning is via een propaantank. Ondanks dat de woning niet groot is biedt deze toch behoorlijk veel leefruimte. De verdieping heeft mogelijkheden voor slaapkamers(s) en bergruimte maar dient nog in zijn geheel ingedeeld en afgewerkt te worden. Gelegen op korte (fiets)afstand van NS-station Geldermalsen.

Bruto vloeroppervlakte woning circa 134 m²; bruto vloeroppervlakte overkapping en berging circa 41 m²; bruto inhoud woning circa 332 m³; bruto inhoud overkapping en berging circa 115 m³; woonoppervlak circa 92 m²;  gebruiksoppervlak gebouwgebonden buitenruimte circa 19 m²; gebruiksoppervlak externe bergruimte circa 17 m².

Verrassend in veel opzichten en ook nog eens zo vrij als een vogeltje!