V E R K O C H T

Deze markante vrijstaande villa is in 1953 gebouwd en gelegen op een uniek perceel van maar liefst 2.947 m² eigen grond in de dorpskern van Beesd. De lommerrijke tuin, de karakteristieke uitstraling met rieten kap en de bijzondere indeling en detailleringen maken het geheel tot een onderscheidend object. De locatie aan de rand van de dorpskern is uitstekend en het prachtige perceel met monumentale bomen en een fraaie volop privacy biedende siertuin dragen bij aan de geweldige sfeer.

Beesd maakt deel uit van de gemeente West Betuwe die in 2019 is ontstaan vanuit een fusie tussen de gemeente Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Zoals de naam al aangeeft, ligt het gebied van de nieuwe gemeente in het uiterste westen van wat we nu als de Betuwe beschouwen. Het vriendelijke Linge-dorp beschikt over een ruim aanbod van winkels en kent een actief verenigingsleven en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, recreatie en sport. Beesd is gunstig gesitueerd ten opzichte van de rijksweg A2 welke de rijksweg A15 kruist bij het knooppunt Deil. Ook voor niet automobilisten ligt deze gemeente gunstig: het NS-station van Beesd is op circa 10 minuten fietsen van de woning gesitueerd. Het prachtige natuurgebied rondom het schitterende landgoed Mariënwaerdt is op korte afstand gelegen.

Indeling

Kelder. Provisiekelder met ruime stahoogte, uitstekend toegankelijk en een prima voorraadruimte in directe nabijheid van de keuken.

Begane grond. De entreehal is een representatieve ontvangstruimte binnen de woning. Hier bevinden zich ook de meterkast en het fonteintje van het toilet. Het toilet zelf is neutraal uitgevoerd en betegeld. Achter de entreehal ligt de centrale hal met een royale trapopgang, met bordes en vide, naar de eerste verdieping. Vanuit de centrale hal is er toegang tot verschillende vertrekken en tot de kelder. Zowel de entreehal als de centrale hal is voorzien van een betegelde (marmer) vloerafwerking. Aan de voorzijde van de villa zijn aansluitend een woonkamer, eetkamer en werkkamer gesitueerd. De woonkamer is ruim 30 m² groot en heeft een markant gemetselde schouw met een betegeld plateau en open haard. Vanuit de woonkamer is er toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren en de ruimte heeft een houten (parket) vloerafwerking. Ook de eetkamer heeft een schouw met houtkachel, toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren en houten (parket) vloerafwerking. De eetkamer is circa 20 m² groot. De karakteristieke werkkamer heeft een houten vloerafwerking. Aan de achterzijde, met uitzicht over de tuin, ligt de keuken. De keuken heeft een eenvoudige inrichting met een aanrecht en beperkte apparatuur, een vaste kast en een betegelde vloerafwerking. Direct naast de keuken is een praktische bijkeuken met witgoedaansluitingen, opstelplaats cv-ketel (Nefit) en boiler. De bijkeuken heeft een betegelde vloerafwerking, gelijk aan de keuken. De bijkeuken functioneert tevens als achterom en biedt toegang tot terras en tuin. Tot slot is er op de begane grond een (speel)kamer met vaste kast, toegang tot terras en tuin en een laminaat vloerafwerking.

Eerste verdieping. Overloop met vide en een afgesloten trapopgang naar de tweede verdieping. Slaapkamer met vaste kasten en toegang tot het balkon. Slaapkamer (master bedroom) met aansluitend een flinke inloopkast/bergruimte, openslaande deuren naar het balkon en een frans balkon. Derde slaapkamer met vaste kast en een vierde slaapkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad, douchecabine, tweede toilet en een meubel met dubbele wastafel. De badkamer is neutraal uitgevoerd en betegeld.

Tweede verdieping.  Flinke zolder met veel bergruimte en twee dakvensters. De gehele tweede verdieping biedt ruimte en mogelijkheden voor extra (slaap)kamers.

Buitensituatie

Deze villa is aan de rand van de dorpskern gelegen op korte afstand van alle voorzieningen (centrum, winkels, scholen, kerken, horeca ……… en het “Klokhuis”, het multifunctionele centrum van het dorp). Rondom de villa is een lommerrijke siertuin aangelegd met een fraaie oprit, monumentale bomen, een (speel)gazon, meerdere terrassen en gevarieerde beplanting in borders. De tuin biedt ruim voldoende privacy en heeft een goede zonligging. Er is parkeergelegenheid voor meerdere personenauto’s op eigen perceel. In de achtertuin staan verschillende verouderde opstallen waaronder een prieel en een kippenren.

Bijzonderheden

Deze markante villa is gebouwd in 1953 en verkeert grotendeels nog in originele staat. De villa wordt gekenmerkt door veel karakteristieke details, zowel aan de buitenzijde als in het interieur. Het geheel is gedateerd qua afwerking en voorzieningen; de rieten kap is echter recent geheel vernieuwd. Het perceel biedt gebruiksmogelijkheden voor uiteenlopende hobby’s waaronder het houden van dieren of het aanleggen van een moestuin. Het NS-station en landgoed Mariënwaerdt zijn op fietsafstand gelegen.

Gebruiksoppervlak wonen circa 215 m²; gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte circa 49 m²; gebruiksoppervlak gebouwgebonden buitenruimte circa 2 m²; bruto inhoud circa 995 m³; bruto vloeroppervlak circa 385 m².

Een villa met allure!

Aanvaarding in overleg.