VERKOCHT ONDER VOORBEHOUD

Dit magnifiek vrij gelegen landhuis met monumentaal bijgebouw (boerderijtje), bakhuisje, schuur (100 m²) en sfeervolle kweekkas biedt alles om optimaal te kunnen genieten van het buitenleven op een perceel van bijna 8.500 m² eigen grond met lommerrijke parkachtige tuin, inclusief boomgaard, speelgazon en dierenweide. Het tableau wordt gecomplementeerd door het nest van familie torenvalk, een wakende buizerd, incidenteel een bosuil, vaak een fazant en regelmatig hazen en egeltjes. Het is all-in.

Ophemert maakt deel uit van de gemeente West Betuwe en ligt centraal in het Betuwse rivierenlandschap aan de rivier de Waal. Ophemert beschikt over voorzieningen zoals een basisschool en enkele winkels waaronder een supermarkt. Gelegen aan de oostelijke rand van de gemeente Neerijnen ligt Ophemert vlakbij Tiel met onder andere het winkelcentrum en het station van de wijk Passewaaij op fietsafstand. Tiel en ook Geldermalsen bieden een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur, recreatie en sport. Ophemert en Tiel zijn gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke oost/west en noord/zuid -verbindingen (A15 en A2) waardoor steden als Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven binnen een uur te bereiken zijn. Op de fiets of wandelend kunt u genieten van het mooie landschap dat bestaat uit weilanden, boomgaarden en vanzelfsprekend de Waalbandijk die de Betuwe doorslingert. Kortom een leefomgeving, centraal in het land gelegen, waar het goed toeven en opgroeien is.

Indeling landhuis

Kelder. Praktische provisiekelder van ruim 2 x 3 meter met een prima stahoogte en oude pekelbak.

Begane grond. De overdekte entree en ruime hal vormen een representatieve entree van de woning. De hal heeft een betegelde vloerafwerking in een antraciete kleurstelling en in combinatie met vloerverwarming. Het toilet biedt een wandcloset en fonteintje en is neutraal uitgevoerd en betegeld in een lichte grijs/witte kleurstelling. De keuken heeft een sfeervolle inrichting, in twee delen, met een kunststof aanrechtblad in houtdecor en gevarieerde kastruimte in een passende kleurstelling. De keukeninrichting is voorzien van complete apparatuur bestaande uit een gaskookplaat, rvs-afzuigkap, vaatwasmachine en een losse koelkast. De keuken heeft een fraai hoog plafond en bijzonder entreeportaal vanuit de tuin dat is uitgevoerd als een serre/orangerie met staal, glas en schuifdeuren. Deze serre vormt een bijzondere entree maar is gelijktijdig ook een heerlijk knus zitje bij de “achterdeur”. De keuken is voorzien van een betegelde vloerafwerking in een antraciete kleurstelling en in combinatie met vloerverwarming. De woonkamer is ruim 25 m² groot en voorzien van een schouw met inbouw(hout)haard, een fraai balkenplafond en massief eikenhouten vloerafwerking met een white wash finish. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de kelder en de zitkamer/eetkamer. De zitkamer/eetkamer is ruim 30 m² groot en heeft een sfeervolle erker die zorgt voor extra lichtinval en ruimte. Net als de woonkamer beschikt deze ruimte over een fraai balkenplafond en massief eikenhouten vloerafwerking met een white wash finish.  De zitkamer/eetkamer en de woonkamer worden van elkaar gescheiden middels houten paneel(schuif)deuren met aan de zijde van de zitkamer/eetkamer als extra een op maat gemaakte boekenkast. Aan de tuinzijde van de woning ligt een gang met meterkast en trapopgang naar de eerste verdieping. Hier is ook een tweede hal die toegang biedt tot het terras en de tuin via openslaande deuren en een fraai veranda terras. Deze hal vormt een bijzondere overgang tussen binnen en buiten in combinatie met de uitermate sfeervolle veranda die is uitgevoerd in staal en glas. Deze hal en veranda zijn een bijzondere entree tot de woning en bieden gelijktijdig een heerlijke plek om te genieten van de zon en de tuin. Deze ruimtes zijn afgewerkt met een robuuste massief houten vloer.

Eerste verdieping. Overloop voorzien van kastruimte met witgoedaansluiting, een dakvenster, toegang tot een (slaap)zolder en een houten vloerafwerking. Aan de zuidoost kant van het landhuis ligt een royale Master Bedroom met dakvenster, dakkapel, kastruimte en bergruimte achter knieschotten. Vanuit deze slaapkamer is er via een vlizotrap tevens toegang tot een bergzolder. De tweede slaapkamer heeft een dakkapel evenals de derde slaapkamer die bovendien is afgewerkt met een hoog plafond en rolluik aan het gevelraam. De badkamer beschikt over een ligbad, inloopdouche, tweede toilet en dubbele wastafel. Deze badkamer is afgewerkt met een houten vloer en lichte grijs/witte betegeling. Ook het badkamerraam heeft een rolluik.

Tweede verdieping. Vliering met dakvenster die dient als bergruimte of (extra) slaapzolder. Via een vlizotrap bereikbare bergruimte op de zolder.
Bijgebouwen

Monumentaal rietgedekt boerderijtje met meerdere vertrekken. Dit is een gemeentelijk monument en het is niet toegestaan (en thans niet mogelijk) om dit pand permanent en/of zelfstandig te bewonen. De ingebouwde sauna in het achterhuis zit in de overname.

Bakhuisje met dakpannen, dat functioneert als berging voor de vuilcontainers.

Garage/Werkplaats die toegankelijk is via een brede toegangsdeur en royale parkeerruimte biedt voor meerdere personenauto’s. Deze ruimte is voorzien van  een nieuw, geïsoleerd dak,  aan de buitenzijde zijn de gevels afgewerkt met red-Cedar.

Kweekkas , op maat gemaakt en samenvallend met monumentale oude muur. Deze kas ligt aan een royaal, verhard, omgroeid en ommuurd terras van ruim 50 m².    

Buitensituatie

Het perceel is van de openbare weg gescheiden door een sloot en toegankelijk via twee opritten die zijn voorzien van grindverharding en een afsluitbare poort. Er is voldoende parkeerruimte op eigen perceel nabij het landhuis of verder op het erf. Rondom het landhuis en de overige bebouwing ligt een lommerrijke en representatieve siertuin die parkachtig is aangelegd met hagen, diverse (grote) bomen en struiken, fruitbomen, een waterpartij, speelgazon en dierenweides. De terrassen en de tuin bieden volledige privacy met een fraai uitzicht over belendende percelen en het omliggende agrarische landschap.

Bijzonderheden

Het landhuis verkeert in een goede staat van onderhoud en is in de afgelopen jaren vergroot, verbouwd en voorzien van een modern comfort (o.a. energielabel C) met fraaie accenten. Het monumentale boerderijtje is niet geschikt voor bewoning maar biedt veel andere gebruiksmogelijkheden en heeft een grote nostalgische waarde evenals het eeuwenoude bakhuisje. Het landhuis beschikt over veel leefruimte, complete voorzieningen en een sfeervol niveau van afwerking. De schuur biedt goede mogelijkheden voor uiteenlopende hobby’s. Het geheel is buiten de bebouwde kom gelegen, op fietsafstand van de dorpskern.

Bruto inhoud landhuis circa 757 m³; bruto inhoud monumentaal bijgebouw circa 318 m³;  bruto inhoud schuur circa 609 m³; bruto inhoud kweekkas circa 27 m³.

Bruto vloeroppervlak landhuis circa 270 m²; bruto vloeroppervlak monumentaal bijgebouw circa 135 m²;
bruto vloeroppervlak schuur circa 118 m²; bruto vloeroppervlak kweekkas circa 10 m².

Gebruiksoppervlak wonen landhuis 190 m²; gebruiksoppervlak wonen monumentaal bijgebouw 59 m²;
gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte landhuis 14 m²; gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte monumentaal bijgebouw 30 m²; gebruiksoppervlak gebouw gebonden buitenruimte 16 m²;
gebruiksoppervlak externe bergruimte 117 m².

Rust, sfeer en uitstraling harmoniëren met elkaar tot een contemplatieve ambiance ….  een bezichtiging is noodzakelijk om dit goed te ervaren!

Een brochure met uitgebreide informatie is beschikbaar.