V E R K O C H T

Je hebt mooi, mooier en ………. mooist. Deze werkelijk schitterende vrijstaande woonboerderij (1847) met bijgebouw en parkachtige tuin op een perceel van 2930 m² eigen grond ligt intiem verscholen achter prachtige bomen en karakteristieke belendende bebouwing in de oude dorpskern van Meteren en op korte afstand van de voorzieningen in Geldermalsen.

Meteren maakt deel uit van de gemeente West Betuwe, die in 2019 is ontstaan vanuit een fusie tussen de gemeente Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Zoals de naam al aangeeft, ligt het gebied van de nieuwe gemeente in het uiterste westen van wat we nu als de Betuwe beschouwen. Het centrum van Geldermalsen, op ruim een kilometer van de woning gelegen, beschikt over een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, recreatie, sport en cultuur.  Meteren en Geldermalsen zijn gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke oost/west en noord/zuid -verbindingen (A15 en A2) waardoor steden als Arnhem, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven binnen een uur te bereiken zijn. Het NS-station van Geldermalsen is op circa 10 minuten fietsen van de woning gesitueerd. Deze woning ligt aan de westelijke zijde van de oude dorpskern van Meteren en aan de rand van de nieuwbouwwijk Kalenberg met twee basisscholen.

Indeling woonboerderij

Kelder. Provisiekelder, ruim van afmeting en met een stahoogte van circa 2 meter. De kelder is, bijzonder praktisch, toegankelijk vanuit de keuken via een authentiek kelderluik.

Begane grond. De gang vormt een representatieve en passende (klassieke) entree tot de woning met meterkast (o.a. moderne/uitgebreide groepenkast en glasvezelaansluiting) en Belgisch hardstenen vloerafwerking in combinatie met vloerverwarming. De woonkeuken ligt in het voorhuis en heeft een “landelijke” keukeninrichting in hoekopstelling die is voorzien van een Belgisch hardstenen aanrechtblad. De inrichting beschikt over complete (inbouw)apparatuur bestaande uit een 5-pits gaskookplaat, afzuig(schouw)kap, oven met stoomfunctie, magnetron, koelkast en vaatwasmachine. Vanuit de keuken is er een fraaie toegang tot de provisiekelder. De keuken heeft een stijlvolle geblokt betegelde vloerafwerking in combinatie met vloerverwarming. Aan de andere zijde van de gang in het voorhuis bevindt zich de eetkamer c.q. werkkamer. Deze kamer heeft een schouw met mogelijkheid voor het plaatsen van een kachel en een Belgisch hardstenen vloerafwerking in combinatie met vloerverwarming. De tussenhal biedt plaats voor de trapopgang naar de eerste verdieping en ook deze ruimte heeft een Belgisch hardstenen vloerafwerking in combinatie met vloerverwarming. Het toilet heeft een wandcloset en fonteintje en is modern uitgevoerd en betegeld in een lichte (grijs/witte) kleurstelling. Een technische ruimte biedt bergruimte en een opstelplaats voor de cv-installatie (Nefit 2000). De woonkamer is tuingericht en bestrijkt met ruim 60 m² het grootste deel van het achterhuis. Vanuit de woonkamer is er toegang tot het terras en de tuin via dubbel openslaande deuren. De woonkamer beschikt over een strak vormgegeven schouw met gashaard (Kalfire) en Aziatisch hardstenen vloerafwerking in combinatie met vloerverwarming. Bijzonder sfeervol is de bewaard gebleven originele gebinten constructie als stijlvol element. Tot slot is er op de begane grond een achter entree ofwel klompenhok. Deze ruimte heeft een betegelde vloerafwerking en vormt een praktische overgang tussen binnen en buiten.

Eerste verdieping. Overloop met een bordes met vide, dakvenster en trapopgang naar de tweede verdieping. De verdieping van het voorhuis wordt in zijn geheel in beslag genomen door de fantastische master bedroom in combinatie met een en suite badkamer. Hier bevinden zich diverse op maat gemaakte garderobekasten, een royale inloopdouche met Italiaanse mozaïektegels en comfortabele deur, een vrijstaand ligbad en een luxe wastafelmeubel met twee waskommen. De bewaard gebleven originele gebinten constructie vormen een stijlvol element, er zijn kleine gevelramen en een dakvenster en de vloer heeft een massief eiken vloerafwerking. De tweede slaapkamer beschikt over twee dakvensters en ook hier is de bewaard gebleven originele gebinten constructie een stijlvol element. Deze kamer is opdeelbaar in twee kleinere (slaap)kamers. De derde slaapkamer heeft een dakvenster, een gevelraam en de kenmerkende bewaard gebleven originele gebinten constructie. Net als de tweede slaapkamer is ook deze kamer opdeelbaar in twee kleinere (slaap)kamers. De tweede badkamer is voorzien van een inloopdouche (regendouche), wandcloset en luxe wastafelmeubel met twee waskommen. De badkamer heeft op maat gemaakte bergruimte/kasten en vloerverwarming. De badkamer is modern uitgevoerd en betegeld in een lichte (grijs/witte) kleurstelling.

Tweede verdieping. Via een vaste trap bereikbare zolder met witgoedaansluiting, bergruimte achter knieschotten en een dakvenster.

Indeling bijgebouw.

Garage/berging met uitstortgootsteen en een entresol met extra bergruimte. De garage/berging is toegankelijk via dubbel openslaande deuren. Stal die is ingedeeld met twee dierenverblijven en een zolder met bergruimte. In de stal bevindt zich een puls voor het beregenen van de tuin middels 8 tappunten en de stal is toegankelijk via meerdere toegangsdeuren.

Buitensituatie

Het perceel is toegankelijk via een afsluitbare poort en royale oprit met grindverharding. De woonboerderij zelf gaat verscholen achter leilinden en karakteristieke belendende bebouwing. De tuin naast de woonboerderij is fraai aangelegd met formele buxushagen in combinatie met grind, gevarieerd straatwerk en rozenperken. Achter de woonboerderij is een royaal en beschut terras aangelegd grenzend aan de bebouwing en onder een schitterende notenboom. Het verdere perceel is aangelegd als een parkachtig tuin met speelgazon, volwassen (fruit)bomen waaronder een meer als 100 jaar oude perenboom, prachtige zichtlijnen en uitkomend bij een waterpartij. Op eigen terrein is ruim voldoende parkeergelegenheid voor het parkeren van meerdere personenauto’s. De ligging is verrassend, sfeervol, rustgevend en met veel privacy.

Bijzonderheden

Fraaie woonomgeving en een ligging op fietsafstand van NS-station, dorpscentrum Geldermalsen en tal van andere voorzieningen. Ook de snelwegen A2 en A15 liggen op korte afstand. De in 1847 gebouwde (woon)boerderij is in de loop der jaren gerenoveerd en gemoderniseerd met gebruikmaking van hoogwaardige materialen. Recent (juni 2019) heeft de woonboerderij een professionele schilderbeurt gehad. Stijlvolle afwerking met klassieke details en moderne accenten (kleur- en materiaalgebruik). Detailleringen met verrassende (bouwkundige) elementen, onder andere: paneeldeuren met lijsten, hang- en sluitwerk, vloerafwerking, balken plafonds, ramen met roede verdeling, luiken, markiezen, spanten/gebinten en de rieten kap. Het bijgebouw en de grootte van het perceel bieden uitstekende mogelijkheden voor uiteenlopende hobby’s en/of het houden van dieren. Uitstekende voorzieningen (keuken, sanitair en isolatie) en een hoog wooncomfort.

Bruto inhoud woning circa 804 m³; bruto inhoud bijgebouw circa 216 m³; bruto vloeroppervlak woning circa 314 m²; bruto vloeroppervlak bijgebouw circa 100 m²; gebruiksoppervlakte wonen circa 212 m²; gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte circa 13 m²; gebruiksoppervlakte externe bergruimte circa 63 m².

Rust, sfeer en uitstraling harmoniëren met elkaar ……………. echt bijzonder!

Aanvaarding in overleg.