V E R K O C H T

“Huijs aen den Brinck” is een karakteristieke woonboerderij met verrassende indeling, fraaie details en een sfeervol bijgebouw met gastenverblijf en mogelijkheden voor kantoor/praktijk. Het geheel is in de dorpskern gelegen op een perceel van 745 m² eigen grond met een voldoende privacy biedende zonnige tuin met zwembad.

Enspijk maakt deel uit van de gemeente West Betuwe die in 2019 is ontstaan vanuit een fusie tussen de gemeente Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Zoals de naam al aangeeft, ligt het gebied van de nieuwe gemeente in het uiterste westen van wat we nu als de Betuwe beschouwen. Enspijk is een fraai Linge-dorp met in direkte omgeving verschillende recreatiemogelijkheden en natuurgebieden waaronder het landgoed “Mariënwaerdt” dat in het seizoen per veerpontje is te bereiken. Enspijk is ook een startpunt van prachtige wandel- en fietsroutes.  Enspijk is bijzonder sfeervol en rustgevend om te wonen en het in direkte nabijheid gelegen Beesd beschikt over goede winkelvoorzieningen (o.a. supermarkt). Op enkele kilometers afstand zijn Geldermalsen en Leerdam gelegen die een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, recreatie en sport bieden. Enspijk is uitermate gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke oost/west en noord/zuid -verbindingen (A15 en A2) waardoor steden als Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven binnen een uur te bereiken zijn. Beesd beschikt over een eigen NS-station terwijl de stations van Geldermalsen en Leerdam op 10 autominuten van de woning zijn gelegen.

Indeling woonboerderij

Kelder. Vanuit de keuken via een markant luik bereikbare provisiekelder met een stahoogte van circa 1,9 meter, een ideale wijnkelder.

Begane grond. Klassieke en representatieve entree tot de woning. Gang met meterkast, trapopgang naar de verdieping en een betegelde vloerafwerking in een klassiek blokmotief. Het toilet is passend uitgevoerd in een lichte kleurstelling met wandcloset en fonteintje.

Circa 14 m² grote  opkamer met een fraai zicht op de dorpsbrink. De opkamer heeft een marmeren schouw met gashaard, vaste kasten en houten vloerafwerking met brede massief eiken delen voorzien van een fraaie bies.

De slaapkamer op de begane grond is circa 18 m² groot met vaste kasten en houten vloerafwerking met brede massief eiken delen. Aansluitend aan de slaapkamer is een kleedkamer die een verbinding maakt met de badkamer. De kleedkamer heeft vaste kasten en een natuursteen vloerafwerking. De badkamer is voorzien van een ligbad, wastafel(meubel), wandcloset en douchecabine met thermostaatkraan. De badkamer die comfortabele vloerverwarming heeft is passend uitgevoerd in een lichte kleurstelling.

De gezellige woonkamer is circa 48 m² groot en biedt toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren. De woonkamer heeft een natuurstenen schouw met openhaard, fraaie nostalgische spantconstructie met gebinten en een houten vloerafwerking met brede massief eiken delen. De woonkamer staat in open verbinding met de keuken. Deze keuken heeft een aan twee zijden opgestelde inrichting in een lichte kleurstelling voorzien van diverse kastjes, een houten aanrechtblad en porseleinen gootsteen. De keukeninrichting is voorzien van complete inbouwapparatuur bestaande uit een 6-pits gaskookplaat, afzuigkap, koel-/vriescombinatie, oven, magnetron en vaatwasmachine. Net als de woonkamer heeft de keuken ook een houten vloerafwerking met brede massief eiken delen.

Vanuit de woonkamer is er via een portaal/gang toegang tot achter gelegen “zomer”keuken. Deze gang heeft een betegelde vloerafwerking in een klassiek blokmotief en biedt tevens toegang tot terras en tuin (praktische achterom). Vanuit de bijkeuken annex “zomer”keuken is er eveneens toegang tot het terras en de tuin via dubbel openslaande deuren. De “zomer”keuken is afgewerkt met een houten vloerafwerking met massief eiken delen. Hier is een tweede keukeninrichting voorzien van diverse kastjes, keramische kookplaat, oven, magnetron, koelkast en vaatwasmachine. De witgoedaansluitingen bevinden zich hier evenals een uitstortgootsteen met warm- en koudwateraansluiting. Tevens is er toegang tot een kleine bergzolder, toegang tot de technische ruimte met Brink heteluchtinstallatie (2001) en een neutraal en in een lichte kleurstelling uitgevoerd toilet met fonteintje.

De veranda is een heerlijk overdekt terras en vormt een praktische en comfortabele overgang tussen buiten en binnen. Tot slot is er een berging.

Verdieping. Overloop met vaste kasten en een dakvenster. Slaapkamer met dakvenster. Tweede slaapkamer

met dakkapel en dakvenster. Neutraal uitgevoerde badkamer die is betegeld in een lichte kleurstelling. De badkamer beschikt over een douchecabine met thermostaatkraan, wandcloset en wastafel. Hier is ook een dakvenster en comfortabele vloerverwarming. De derde slaapkamer is ruim en heeft een dakvenster en meerdere vaste kasten. Ook is er bergruimte achter knieschotten onder schuine wand. De technische ruimte doet dienst als opstelplaats voor de boiler (gehuurd) en is een praktische berging. Samen met de slaapkamer op de begane grond zijn er dus vier slaapkamers in de woning.

Indeling bijgebouw

Begane grond. Garage/Atelier, een prima ruimte voor hobby’s (gym) of het stallen van fiets(en) en/of motor(en), mogelijkheid voor aanleg van een sauna. Er is toegang tot een kleine bergzolder en de ruimte is toegankelijk via dubbel openslaande deuren aan de voorzijde of via een loopdeur vanaf de veranda. Berging. Eveneens een prima ruimte voor hobby’s of het stallen van fiets(en) en/of motor(en), met een uitstortgootsteen met warm- en koudwateraansluiting en opstelplaats boiler.. Gastenverblijf met badkamer voorzien van een wandcloset, wastafel en douchegelegenheid. In het gastenverblijf zijn twee dakvensters. Ook het bijgebouw heeft een (eigen) veranda, een heerlijk overdekt terras met buiten-openhaard die ook gebruikt kan worden als barbecue.

Buitensituatie

Het perceel is van de straat gescheiden met een siersmeedhekwerk dat is voorzien van dubbele poort en loophek. De voortuin is formeel aangelegd met hagen en duurzame beplanting, passend bij de woonboerderij. De oprit naast de woonboerderij biedt ruim plaats voor het parkeren van meerdere personenauto’s en geeft een makkelijke toegang tot de tuin achter de woonboerderij. Direkt achter de woonboerderij is een sfeervolle patiotuin aangelegd met een geweldig terras dat aansluit op de veranda’s en dat toegang biedt tot verschillende vertrekken. Achter de bebouwing is de tuin aangelegd met duurzame beplanting, een speelgazon, kippenhok en een heerlijk privé zwembad met vlonderterras. Goede woonomgeving met de speeltuin voor de kinderen op loopafstand, buitenschoolse opvang en kinderdagverblijf (https://wwwfacebook.com/chapeaukinderwerk), evenals het idyllische riviertje de Linge dat het dorp scheidt van het Landgoed Mariënwaerdt.

Bijzonderheden

De woonboerderij is in 2001 volledig gerenoveerd met gebruikmaking van uitstekende materialen, oog voor detail en gevoel voor stijl. Het oorspronkelijke bouwjaar is vermoedelijk begin vorige eeuw. Energielabel B. Het geheel biedt veel wooncomfort en verrassend veel leefruimte in en om de woonboerderij. Het bijgebouw biedt goede mogelijkheden voor uiteenlopende hobby’s, kantoor/praktijk aan huis en/of het ontvangen van gasten.

Bruto inhoud woning circa 832 m³; bruto inhoud bijgebouw circa 133 m³; bruto vloeroppervlak woning circa 294 m²; bruto vloeroppervlak bijgebouw circa 51 m²; gebruiksoppervlak wonen (woonoppervlak) circa 243 m²; gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte circa 25 m²; gebruiksoppervlak gebouwgebonden buitenruimte circa 42 m².

Voor meer informatie over wonen in Enspijk kunt u kijken op www.enspijk.info. Op deze website vindt u informatie over de geschiedenis, faciliteiten, activiteiten en andere leuke wetenswaardigheden van het dorp.

Aanvaarding in overleg.