€ 625.000,-- k.k.

Prominent aan de monumentale Voorstraat gelegen markant en veelzijdig winkel/woonhuis met achtergelegen bedrijfsruimte op een perceel van 455 m² eigen grond. Bent u op zoek naar een winkel, commerciële of horeca ruimte, luxe woning of beleggingsobject in Beesd ………….. dit pand aan de Voorstraat heeft het allemaal!

Beesd maakt deel uit van de gemeente West Betuwe die in 2019 is ontstaan vanuit een fusie tussen de gemeente Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Zoals de naam al aangeeft, ligt het gebied van de nieuwe gemeente in het uiterste westen van wat we nu als de Betuwe beschouwen. Het vriendelijke Linge-dorp beschikt over een ruim aanbod van winkels en kent een actief verenigingsleven en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, recreatie en sport. Beesd is gunstig gesitueerd ten opzichte van de rijksweg A2 welke de rijksweg A15 kruist bij het knooppunt Deil. Ook voor niet automobilisten ligt deze gemeente gunstig: het NS-station van Beesd is op circa 10 minuten fietsen van de woning gesitueerd. Het prachtige natuurgebied rondom het schitterende landgoed Mariënwaerdt is op korte afstand gelegen. De monumentale Voorstraat vormt van oudsher de hoofdstraat van het dorp waarin karakteristieke woonhuizen, diverse speciaalzaken en andere centrumfuncties zijn gevestigd.

Indeling

Winkel / Commerciële ruimte

Begane grond. Aan de voorzijde/straatzijde van het pand een winkelruimte met een vloeroppervlak van ruim 50 m2, systeemplafond met lichtarmaturen en een koelunit, een frontbreedte van circa 8 meter en een betegelde vloerafwerking. Daarachter een keuken voorzien van een pantry met dubbele spoelbak en een betegelde vloerafwerking. Het toilet heeft een voorportaal, fontein en is functioneel uitgevoerd en betegeld in een lichte kleurstelling. Hal/Gang. Bijkeuken met spoelbak en betegelde vloerafwerking. Aansluitend aan de winkel ligt een carport die dienst doet als praktische stalling of overdekte opslagruimte. Hier is plaats voor drie personenauto’s. Voorts is er een grote garage/berging die toegankelijk is  via een handbediende roldeur (circa 2,5 meter doorgang) en een loopdeur. Deze ruimte is verwarmd en biedt plaats aan twee demontabele koelcellen en een cv-ketel (Intergas 1989).

Woning

Begane grond. De hal vormt een representatieve ontvangstruimte en biedt plaats aan de meterkast en de royale trapopgang naar de eerste verdieping. De hal heeft een vloerafwerking met een moderne grijs/groene natuursteen. Ten behoeve van de woning is er op de begane grond een wasruimte/berging met spoelbak en witgoedaansluitingen. Ook deze ruimte is voorzien van een vloerafwerking met een moderne grijs/groene natuursteen.

Eerste verdieping. Centrale hal die een fraaie verbinding vormt tussen het klassieke voorhuis en de moderne “nieuwbouw”. Deze  hal heeft een vloerafwerking met een moderne grijs/groene natuursteen in combinatie met vloerverwarming. Aan de achterzijde van het pand ligt de woonkamer die in combinatie met de open keuken een circa 70 m2 grote ruimte vormt.  Er is veel lichtinval door de nagenoeg geheel glazen gevels met verschuifbare zonwering in materiaal van hoge kwaliteit uitgevoerd. Vanuit de woonkamer is er toegang tot het dakterras via een schuifpui. Zowel de woonkamer als de keuken zijn voorzien van een vloerafwerking met een moderne grijs/groene natuursteen in combinatie met vloerverwarming. De open keuken heeft een strak vormgegeven Siematic keukeninrichting met extra ladenblok als afscheiding, een natuurstenen aanrechtblad, gevarieerde kastruimte waaronder een praktische apothekerskast en complete inbouwapparatuur bestaande uit een gaskookplaat (4-pits + wokbrander), rvs afzuigkap, combimagnetron, koelkast en vaatwasmachine. De keuken en woonkamer vormen samen een fraaie en comfortabele leefruimte. Het dakterras ligt aansluitend aan de woonkamer en is ruim 80 m2 groot. Vanaf het dakterras is er een prachtig uitzicht over Beesd en de naastgelegen kerktoren. Op het terras is een praktische berging voor bijvoorbeeld tuinmeubels, een parasol en de bbq. Het terras biedt voldoende privacy. De ouderslaapkamer heeft een fraai erkerraam dat zorgt voor extra ruimte en veel lichtinval, beide ramen zijn voorzien van horren. De badkamer is voorzien van een ligbad, douchecabine met thermostaatkraan, dubbele wastafel en designradiator. De badkamer is modern uitgevoerd en betegeld in een lichte kleurstelling met grijze accenten. Ook hier is vloerverwarming aangelegd. Het toilet heeft een wandcloset en fonteintje, en is modern uitgevoerd en betegeld in een lichte kleurstelling met grijze accenten. De cv-ruimte biedt een opstelplaats voor de cv-ketel (Intergas 2009) van de woning. Ook tweede deel van de hal maakt deel uit van de fraaie verbinding tussen het klassieke voorhuis en de moderne “nieuwbouw”. Hier is een bergkast en via een vlizotrap is er toegang tot de zolder boven het voorhuis. Een tweede toilet is functioneel uitgevoerd en betegeld in een lichte kleurstelling. In het voorhuis bevinden zich een tweede, derde en vierde slaapkamer.

Tweede verdieping. Via een vlizotrap toegankelijke zolder die veel bergruimte biedt.

Buitensituatie

Het pand is prominent aan de monumentale Voorstraat gelegen die van oudsher de hoofdstraat van het dorp is waarin karakteristieke woonhuizen, diverse speciaalzaken en andere centrumfuncties zijn gevestigd. De eigen oprit naast het pand biedt ruime parkeergelegenheid voor meerdere (personen)auto’s op eigen terrein. Het buitenterrein is volledig verhard met betonklinkers. In de directe omgeving is meer parkeerruimte aanwezig langs de openbare weg.

Bijzonderheden

Het karakteristieke voorhuis dateert vermoedelijk uit het einde van de 19e eeuw en is in 2000 aan de achterzijde opvallend modern uitgebouwd ten behoeve van de comfortabele woning. In het bestemmingsplan ‘Beesd-2018’ heeft het object de enkelbestemming ‘Gemengd’. De gronden binnen deze bestemming zijn bedoeld voor woondoeleinden, detailhandel, dienstverlening en maatschappelijke voorzieningen. Horeca is alleen toegestaan in categorie 1. Het object heeft een aanduiding van ‘gemeentelijk monument’. Een verrassend ruim en veelzijdig object op een prachtige locatie. Het NS-station en landgoed Mariënwaerdt zijn op fietsafstand gelegen. De begane grond is in gebruik geweest als groenten speciaalzaak, de woning wordt thans verhuurd aan derden.

Bruto vloeroppervlak (commerciële ruimte) circa 294 m²
Bruto inhoud (commerciële ruimte) circa 970 m³
Gebruiksoppervlakte winkelruimte (commerciële ruimte) circa 62 m²
Gebruiksoppervlakte facilitaire ruimte (commerciële ruimte) circa 22 m²
Gebruiksoppervlakte verkeersruimte (commerciële ruimte) circa 11 m²
Gebruiksoppervlakte bergruimte (commerciële ruimte) circa 172 m²
Gebruiksoppervlakte totaal (commerciële ruimte) circa 267 m²

Bruto vloeroppervlak (woning) circa 276 m²
Bruto inhoud (woning) circa 701 m³
Woonoppervlak (woning) circa 188 m²
Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte (woning) circa 11 m²
Gebruiksoppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (woning) circa 86 m²

Prominent gelegen, veelzijdig en met een representatieve en karakteristieke uitstraling!