€ 285.000,-- k.k.

In het buitengebied gelegen vrijstaande woning met grote schuur en open loods op een perceel van maar liefst 2.920 m² grond, in erfpacht uitgegeven voor een periode van 50 jaar (eindigend op 9 mei 2032). Dit bijzondere recht van erfpacht is te koop. Het object ligt aan de rand van het landgoed Mariënwaerdt en biedt rondom een magnifiek weids uitzicht over agrarische natuurlandschap en over de Bisschopsgraaf.

Beesd maakt deel uit van de gemeente West Betuwe en ligt centraal in het Betuwse rivierenlandschap aan de rivier De Linge. Onderhavig object is in het buitengebied tussen Beesd, Geldermalsen en Culemborg gelegen waardoor een bewoner gebruik zal gaan maken van de uitgebreide voorzieningen in één van deze drie plaatsen. Een ruim aanbod van winkels (o.a. supermarkten), een actief verenigingsleven en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, recreatie en sport zijn zowel in Beesd, Geldermalsen als in Culemborg te vinden en bevinden zich op ongeveer 10 autominuten rijden van de woning. De locatie is redelijk gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke oost/west en noord/zuid-verbindingen (A15 en A2) waardoor steden als Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven binnen een uur te bereiken zijn. Het NS-station van Culemborg is op circa 15 minuten fietsen van de woning gesitueerd.

Indeling

Begane grond. Hal als entree tot de woning en met plaats voor de trapopgang naar de eerste verdieping. Centrale gang met toegang van en tot de veranda en voorzien van een grote bergruimte met hierin opgenomen de meterkast. De woonkamer is opgedeeld in een zitkamer en een eetkamer met rondom zicht op het perceel, het omliggende landschap en het water van de Bisschopsgraaf die voorlangs loopt. De woonkamer staat in open verbinding met de keuken. De keuken heeft een hoek opgestelde inrichting voorzien van veel kastruimte en inbouwapparatuur bestaande uit een keramische kookplaat, afzuigkap, combimagnetron, vaatwasmachine en koelkast. Voorts is er op de begane grond een slaapkamer met vaste kast en een badkamer. Deze badkamer is voorzien van een ligbad, wastafel(meubel) en toilet. De badkamer is gedateerd uitgevoerd en betegeld in een bruine kleurstelling. De veranda is een heerlijk overdekt terras en praktische overgang van binnen en buiten .

Verdieping. Overloop/zolder met opstelplaats cv-ketel (Vaillant met bouwjaar 1996) en wasmachine-aansluiting. Slaapkamer/portaal met twee dakvensters en bergruimte achter knieschotten. Slaapkamer met bergruimte achter knieschotten. Slaapkamer met bergruimte achter knieschotten.

Buitensituatie

Rondom de woning is een eenvoudige maar passende tuin aangelegd met een weide/gazon, beplanting met fraaie grote bomen en bestrating ten behoeve van wandelpaden en een terras. De oprit en het erf zijn voorzien van half verharding en stelconplaten. Het perceel is volledig omgeven door watergangen en toegankelijk via een dam met afsluitbare poort.

Bijzonderheden

De houtskelet woning is oorspronkelijk in 1982 gebouwd en vervolgens in de loop der jaren verbouwd en uitgebreid. De staat van afwerking en het niveau van voorzieningen zijn eenvoudig en gedateerd. De onderhoudstoestand is matig en op onderdelen achterstallig. Naast de woning staan er op het perceel een grote stenen schuur met grote toegangsdeur (circa 181 m2, goothoogte circa 2,45 m1 en nokhoogte circa 4,2 m1) en een bouwvallige open kaploods (circa 83 m2). Riolering via een IBA, gasaansluiting via een propaantank en tv-signaal via een schotel. Het perceel en de opstallen bieden goede mogelijkheden voor het houden van dieren en uiteenlopende hobby’s. Ondanks het feit dat het object in het buitengebied is gelegen zijn voorzieningen als NS-station, snelweg A2, het landgoed Mariënwaerdt en het stads/dorpscentrum met talloze voorzieningen op relatief korte afstand gelegen.

Het recht van erfpacht is tijdelijk en loopt tot en met 9 mei 2032. Het recht van erfpacht kan voor het eerst worden herzien per 1 januari 2023. De canon dient halfjaarlijks te worden voldaan. De canon bedraagt thans € 452,-- per jaar. Het object maakt deel uit van een landgoed zoals bedoeld in de Natuurschoonwet. Onderdeel hiervan zijn verplichtingen aangaande inrichting van gronden.

Bruto vloeroppervlak woning circa 166 m²; bruto vloeroppervlak schuur circa 181 m²; bruto vloeroppervlak kaploods circa 83 m². Bruto inhoud woning circa 436 m³; bruto inhoud schuur circa 653 m³; bruto inhoud kaploods circa 394 m³. Woonoppervlak circa 119 m²; gebruiksoppervlak gebouwgebonden buitenruimte circa 20 m²; gebruiksoppervlak externe bergruimte circa 247 m²

Aanvaarding in overleg.