V E R K O C H T (ONDER VOORBEHOUD)

Laat u verrassen door deze sfeervolle woonboerderij met 132 m² woonoppervlak en het bijbehorende guesthouse met 56 m² woonoppervlak ……..! Deze bijzonder sfeervolle “woonboerderij” met flinke carport/garage en een schitterend multifunctioneel bijgebouw (tuinhuis) is echt midden in de dorpskern gelegen op een volop privacy biedend perceel van maar liefst 755 m² eigen grond. Naast de karaktervolle woning, die beschikt over een modern wooncomfort, staan er op het perceel een vrijstaande garage met zolder en carport en een werkelijk schitterend multifunctioneel bijgebouw/tuinhuis (circa 68 m²) met talloze gebruiksmogelijkheden. Het perceel is prachtig ingericht met een oprit, verschillende terrassen, een passende siertuin, een (speel)gazon, een vuurplaats en een heerlijke noten- en pruimenboom.

Het dorp Tricht is gelegen aan de rivier de Linge en behoort tot de in 2019 nieuw gevormde gemeente West Betuwe. Fietsend of wandelend over de kronkelende dijk heeft u steeds weer een wisselend uitzicht over deze mooie rivier met haar uiterwaarden. Naar het westen toe komt u per fiets bij het schitterende landgoed Mariënwaerdt in het sfeervolle dorp Beesd; rijdend naar het zuid/oosten komt u in het nabij gelegen dorp Geldermalsen. Geldermalsen biedt een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, cultuur en sport. In Tricht is een aantal verenigingen erg actief zodat u, als u dat wilt, al snel betrokken kunt zijn bij de gemeenschap in dit Lingedorp. Met name in het Dorpshuis in Tricht vinden veel activiteiten plaats. De kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen in het eigen dorp terecht. Voor de middelbare school wordt veelal uitgeweken naar de scholengemeenschap in Geldermalsen of naar het tevens op fietsafstand gelegen Culemborg. Met de fiets bent u via de vernieuwde spoorbrug in een paar minuten bij het NS-station van Geldermalsen. Rijdend via Geldermalsen en/of Culemborg liggen de snelwegen A2 en A15 op korte afstand, zodat steden als Utrecht, ’s-Hertogenbosch en Rotterdam binnen een uur te bereiken zijn. Tricht: een klein dorp met veel gezelligheid én … een eigen Dorpskrant!

Indeling woonboerderij

Begane grond. De centrale hal vormt een representatieve entree tot de woning. Hier zijn ook de meterkast (o.a. vernieuwde groepenkast en glasvezelaansluiting) en een ruime bergkast. De hal heeft een houten lambrisering en een met oude estriken betegelde vloerafwerking in een klassieke kleurstelling. De woonkamer ligt aan de tuinzijde van de woonboerderij en is een bijzonder sfeervolle ruimte van ruim 45 m² met fraaie gebinten/spanten en een balken plafond. De woonkamer heeft een schouw met gashaard, houten lambrisering en is tuingericht met toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de provisiekelder en is er een trapopgang naar de verdieping. De woonkamer is voorzien van een betegelde vloerafwerking in een klassieke kleurstelling en in combinatie met vloerverwarming. Aansluitend aan de woonkamer bevindt zich een overkapping/veranda. Dit is een heerlijk overdekt terras onder de karakteristieke overstek. Deze overkapping/veranda vormt een praktische overgang van binnen en naar buiten. Via een toog bereikt men de keuken. Deze is voorzien van een inrichting passend bij de sfeer van de woning met een terrazzo stenen aanrechtblad, klassiek betegelde gootsteen en gevarieerde kastruimte met veel bergruimte. De keukeninrichting is voorzien van complete inbouwapparatuur bestaande uit een 6-pits Boretti gasfornuis met oven, een afzuigkap, vaatwasmachine, koel/vriescombinatie en plintverwarming. De keuken heeft een betegelde vloerafwerking in een klassieke kleurstelling. De badkamer bevindt zich op de begane grond en is voorzien van een royale inloopdouche met regendouche en traditionele handdouche, een dubbele wastafel op een klassiek meubel en een wandcloset. De badkamer heeft vloerverwarming, witgoedaansluitingen en is neutraal uitgevoerd in een lichte kleurstelling en betegeld met een vloertegel in houtdecor.

Kelder. De provisiekelder is een praktische eenvoudige bergruimte met deels stahoogte en deels beperkte stahoogte. Deze kelder is tevens de opstelplaats voor de cv-ketel (Nefit HR 1995) en witgoedaansluiting.

Verdieping (in zijn geheel voorzien van een laminaat vloerafwerking in een moderne kleurstelling). Overloop

met kastruimte en bergruimte achter knieschotten. Toilet voorzien van een wandcloset en fonteintje. Het toilet is neutraal uitgevoerd en betegeld in een lichte kleurstelling. Master bedroom met kastruimte, nissen en bergruimte achter knieschotten. Twee dakkapellen en een fraai zicht op de tuin en de “opkomende zon” maken dit tot een bijzondere slaapkamer. Tweede slaapkamer met kastruimte waaronder een grote (verdiepte) kast. Derde slaapkamer met een leuke bedstede en kastruimte.

Indeling garage

Begane grond. Goed bereikbare carport die dienst doet als een uitstekende overdekte parkeerplaats voor een personenauto. Garage die dubbelwandig en (deels) geïsoleerd in hout/steen is uitgevoerd. De garage is

toegankelijk via een grote dubbele deur aan de voorzijde (vanonder de carport) en een loopdeur vanuit de tuin. Deze garage heeft een trapopgang naar de verdieping en is een uitstekende hobby/klusruimte of te gebruiken voor het stallen van een personenauto.

Verdieping. Goed bereikbare zolder met veel bergruimte boven de garage en de carport.

Indeling bijgebouw/tuinhuis

Begane grond. Tuinhuis dat bestaat uit een schitterende multifunctionele ruimte die comfortabel en origineel is afgewerkt met een ruimtelijk gevoel vanwege de hoogte. Het tuinhuis heeft uitgebreide gebruiksmogelijkheden zoals een guesthouse, bed en breakfast, ontvangst en/of vergaderruimte, praktijk, atelier, ………. Het is dubbelwandig en (deels) geïsoleerd uitgevoerd in hout/steen en voorzien van een pantrykeuken met rvs wasbak en koelkast. Ook is er sanitair in de vorm van een neutraal en in lichte kleurstelling afgewerkt toilet met wandcloset en een eveneens keurig en in lichte kleurstelling uitgevoerde douchegelegenheid met thermostaatkraan. De ruimte heeft een moderne gietvloer, geiser en schoorsteenkanaal met gaskachel. Het gebouw is toegankelijk via een loopdeur aan de zijkant en met zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde toegang, via dubbel openslaande deuren, tot het terras en de tuin. Centraal in de ruimte bevindt zich de trapopgang naar de verdieping.

Verdieping. Op de verdieping is een slaapzolder markant in het gebouw gesitueerd. Hier bevindt zich ook de opstelplaats geiser.

Buitensituatie

Op eigen perceel is er gelegenheid voor het parkeren van meerdere personenauto’s op de oprit die is voorzien van grindverharding en onder de carport. De siertuin achter de woonboerderij biedt ruim voldoende privacy en is passend bij de bebouwing aangelegd met hagen, verschillende borders, duurzame beplanting, een (speel)gazon, een vuurplaats en klinkerbestrating of grindverharding ten behoeve van wandelpaden en terrassen. De vele terrassen en hoekjes in de tuin hebben elk een eigen sfeer. Achter in de tuin, direct voor het bijgebouw/tuinhuis staat een fraaie notenboom. Verscholen achter het bijgebouw/tuinhuis ligt nog een terras, grenzend aan een boomgaard, dat een lommerrijk uitzicht biedt richting de kerktoren van Tricht.

Bijzonderheden

De (woon)boerderij is vermoedelijk omstreeks 1850 gebouwd en is in de loop der jaren gemoderniseerd en aangepast aan de huidige woonwensen. Bij alle aanpassingen is gebruik gemaakt van goede en duurzame materialen waarbij rekening is gehouden met de originele stijl en sfeer van het pand. Veel karakteristieke elementen zijn bewaard gebleven of in ere hersteld. Het bijgebouw/tuinhuis is in 2005 nieuw gebouwd en in 2009 nog eens flink verbouwd. Het landgoed Mariënwaerdt met de beroemde Appeldijk is op fietsafstand gelegen evenals het NS-station van Geldermalsen dat op minder dan 10 minuten fietsen van de woning is gesitueerd.

Bruto inhoud woonboerderij circa 526 m³, Bruto inhoud garage/carport circa 182 m³, Bruto inhoud bijgebouw/tuinhuis circa 276 m³.

Gebruiksoppervlak wonen (woonboerderij) circa 132 m², Gebruiksoppervlak wonen (bijgebouw/tuinhuis) circa 56 m².

Gebouw gebonden buitenruimte circa 17 m², Gebruiksoppervlak externe buitenruimte circa 45 m².

Bruto vloeroppervlak woonboerderij circa 215 m², Bruto vloeroppervlak garage/carport circa 86 m², Bruto vloeroppervlak bijgebouw/tuinhuis circa 68 m².

Absoluut een plaatje …………… alleen een bezichtiging laat zien wat dit object te bieden heeft.

Aanvaarding in overleg.