€ 170.000 k.k.

Unieke bouwkavel van 800 m². In Opijnen is het initiatief genomen om te komen tot een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap voor de ontwikkeling en bouw van vijf vrijstaande woningen voor senioren. De locatie aan de oostzijde van de Slotstraat is beschikbaar.

Er worden kandidaten gezocht om deel te nemen in de CPO. Uiteindelijk zullen er kavels van elk circa 800 m² beschikbaar zijn voor de bouw van vijf vrijstaande woningen. Op dit moment zijn er nog mogelijkheden om deel te nemen.

Opijnen ligt centraal in het Betuwse rivierenlandschap aan de rivier de Waal. In de directe omgeving zijn er fraaie recreatiemogelijkheden en natuurgebieden. Het op enkele kilometers afstand gelegen Geldermalsen en Zaltbommel bieden een gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, recreatie en sport. Opijnen is gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke oost-west (A15) en noord-zuid (A2) verbindingen waardoor steden als Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven binnen een uur te bereiken zijn. De NS-stations van Geldermalsen en Zaltbommel zijn binnen 15 autominuten bereikbaar. De locatie ligt aan de rand van het dorp, bij de overgang naar het agrarisch landschap. De dijk, het schitterende natuurlandschap van de uiterwaarden, de rivier de Waal en het landgoed Neerijnen zijn op korte afstand gelegen.

Ten westen van de locatie ligt, aan de overzijde van de straat, een woonwijk. Ten oosten van de locatie ligt achter een haag een perenboomgaard. Aan de noordzijde is er een overgang gedacht naar het agrarisch landschap waarbij de initiatiefnemer dit deel als open boomgaard wil handhaven. Aan de zuidzijde van de locatie staat een bomenrij, een klein gebouwtje voor nutsvoorzieningen en een woning die met de voorzijde aan de Zandstraat staat.

De verdere randvoorwaarden van de CPO en de benodigde rechtspersoon voor de ontwikkeling krijgen op dit moment inhoud. In overleg met de gemeente Neerijnen zullen de randvoorwaarden worden vastgelegd die bijvoorbeeld ook nodig zijn voor de bestemmingswijziging. In ieder geval zullen de woningen seniorenwoningen moeten zijn in de zin dat ze geschikt en doelmatig zijn voor gebruik door ouderen. Energieneutraal is ook een belangrijk thema. De vijf woningen moeten verschillend zijn maar ook samen een zogenoemd ensemble vormen.

De bouwpercelen zullen ongeveer twintig meter breed en veertig meter diep worden. Als richtprijs voor een perceel dient € 170.000 k.k., oftewel € 212,50 per vierkante meter, aangehouden te worden.

Wanneer u interesse heeft in het realiseren van een vrijstaande woning die geschikt is voor ouderen kunt u contact opnemen met ons kantoor. Van belang is dat u enthousiast bent met betrekking tot het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en ook bereid bent om daar samen met anderen energie in te steken. U dient ook, in deze fase nog voorlopig, aan te tonen dat u over de financiële middelen kunt beschikken om het hele traject met succes te doorlopen.

Een unieke gelegenheid om te participeren in dit bijzondere project resulterend in een mooi vrijstaand huis.