€ 660.000,-- k.k.

Een veelzijdig vrijstaand en karakteristiek woonhuis op maar liefst 1.465 m² eigen grond ………… gelegen aan de Lingedijk en gebouwd eind 19e eeuw! Dit heerlijke familiehuis op korte afstand van Tiel heeft veel gebruiksmogelijkheden en is omgeven door een ruime en voldoende privacy biedende tuin met een dubbele garage, speelweide/gazon en een royaal terras op het zuiden.

Het dorp Wadenoijen maakt deel uit van de gemeente Tiel en ligt centraal in het Betuwse rivierenlandschap aan de rivier De Linge. Wadenoijen heeft een actief verenigingsleven en is op relatief korte afstand van het centrum van Tiel en Geldermalsen gelegen. Zowel Tiel als Geldermalsen beschikken over een ruim en gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, recreatie en sport. Wadenoijen is gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke oost/west en noord/zuid- verbindingen (A15 en A2) waardoor steden als Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven binnen een uur te bereiken zijn. Het NS-station van “Tiel Passewaay” is op fietsafstand van de woning gesitueerd.

Indeling

Kelder. Praktische provisiekelder die bereikbaar is vanuit de centrale hal via een prachtig oud luik. De provisiekelder heeft een vloerafwerking met oude plavuizen en een stahoogte van circa 1,4 meter.

Begane grond. Keuken voorzien van een éénvoudige maar passende inrichting met een bar/spoeleiland, kastruimte en (inbouw)apparatuur bestaande uit een Boretti 6-pits gasfornuis met oven en afzuigkap, vaatwasmachine (defect) en een grote losse Amerikaanse koelkast (rvs) die ter overname wordt aangeboden. In de keuken is een trapopgang naar de eerste verdieping (straatzijde). De keuken heeft een deels zwart/wit betegelde en deels houten vloerafwerking. De keuken staat in half open verbinding met naastgelegen eetkamer en is afsluitbaar middels houten schuifdeuren. Aansluitend aan de keuken ligt de eetkamer met uitzicht over de tuin en de dijk. In de eetkamer is een schouw met houtkachel en de ruimte is net als de keuken afgewerkt met een houten vloerafwerking en een fraai plafond met houten balken. Voorts is er een studeer/werkkamer met schouw (buiten werking) en houten vloerafwerking. Een gang met meterkast, vaste kast, toegang tot de tuin, een (reserve) trapopgang naar de eerste verdieping (tuinzijde) en een vloerafwerking met oude plavuizen. De centrale hal biedt een royale trapopgang naar de eerste verdieping (tuinzijde) en toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren. Ook deze ruimte is voorzien van een houten vloerafwerking. Het toilet is neutraal uitgevoerd in een lichte kleurstelling met een accent in het tegelwerk. Het toilet is afgewerkt met een wandcloset, fontein en designradiator. Ook de badkamer op de begane grond is neutraal uitgevoerd in een lichte kleurstelling met een accent in het tegelwerk. De badkamer beschikt over douchegelegenheid en een wastafel. De woonkamer ligt aan de tuinzijde van de woning en is met circa 75 m2 zeer ruim. De woonkamer heeft een grote schouw met een “echt vuur” en biedt op twee plaatsen toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren. Ook is er toegang tot het erf (autoparkeerplaats) onder de karakteristieke overstek. De woonkamer heeft deels een houten en deels een stenen vloerafwerking en de klassieke spantconstructie is nog sfeerbepalend in het zicht. Aansluitend aan de verschillende woonvertrekken bevindt zich de garage/berging die vanaf het erf toegankelijk is via twee garagekanteldeuren, vanuit de tuin via een loopdeur en ook nog eens vanuit de woning. De garage/berging is een uitstekende opslag- of hobbyruimte en is voorzien van een entresol en krachtstroomaansluiting.

Eerste verdieping (straatzijde). Overloop met dakvenster, houten vloerafwerking en ruimte voor een extra slaapkamer. Slaapkamer met dakvenster en houten vloerafwerking.

Eerste verdieping (tuinzijde). Overloop met toegang tot de vliering middels een vlizotrap en een houten vloerafwerking. Slaapkamer met vaste kast, dakkapel en houten vloerafwerking. Deze slaapkamer is tevens bereikbaar via een (reserve) trapopgang vanuit de gang op de begane grond. Technische ruimte met dakvenster, opstelplaats cv-installatie (Daalderop 2010) en witgoed aansluitingen. Neutraal uitgevoerd toilet dat is afgewerkt in een lichte kleurstelling met een accent in het tegelwerk. Het toilet heeft een wandcloset en fontein. Badkamer met douchecabine, ligbad, dubbele wastafel en dakvenster. De badkamer is neutraal uitgevoerd in een lichte kleurstelling met een accent in het tegelwerk. Slaapkamer met dakvenster en houten vloerafwerking. Vierde slaapkamer met inloopkast, drie dakvensters, een frans balkon onder de karakteristieke overstek en een houten vloerafwerking.

Tweede verdieping (tuinzijde). Vliering met veel bergruimte en een maximale hoogte van circa 1,4 meter. De vliering is toegankelijk via een vlizotrap.

Buitensituatie

Sfeervol aan de dijk gesitueerd te midden van gevarieerde lintbebouwing (geen huis is hetzelfde) op de rand van de bebouwde kom en agrarisch natuurlandschap. Het perceel ligt langgerekt langs de dijk en is ingedeeld met een erf/oprit ten behoeve van toegang en parkeren, een speelweide/gazon omringd met gevarieerde beplanting en grote bomen, en ruime vlonder terrassen die volop privacy bieden en op het zuiden zijn georiënteerd. Het perceel biedt bijvoorbeeld ook plaats voor een eigen moestuin, fruitbomen en/of het houden van dieren. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid op eigen perceel.

Bijzonderheden

Het oorspronkelijke pand dateert uit omstreeks 1880/1890 en is in de loop der jaren flink verbouwd en van indeling en functie gewijzigd. Verschillende karakteristieke bouwkundige elementen maken het geheel tot een bijzonder en onderscheidend object zoals de dubbele kap, de typische overstek, de daklijsten, de luiken maar ook de indeling en het materiaal en kleur gebruik bij de afwerking van verschillende vertrekken. Op het dak van de woning liggen 29 zonnepanelen die de jaarlijkse elektriciteitskosten reduceren tot € 0,--. De grootte en indeling van het pand bieden veelzijdige gebruiksmogelijkheden als een ruim familiehuis, misschien een kantoor of praktijk aan huis, een gastenverblijf / b&b of voor uiteenlopende hobby’s.

Bruto inhoud woning circa 1410 m³; bruto vloeroppervlak woning circa 517 m²; woonoppervlak circa 309 m².
Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte circa 33 m²; gebruiksoppervlakte gebouwgebonden buitenruimte circa 29 m².

Een robuust en stoer woonhuis dat u moet bezichtigen om een goede indruk te krijgen van de grootte, sfeer en mogelijkheden!