Prijs op aanvraag

Circa 11 hectare agrarische cultuurgrond, thans in gebruik als gemengde appel- en perenboomgaard. De percelen liggen aan de Lingedijk tussen Geldermalsen en Tricht. Een mogelijk alternatief voor het huidige gebruik is de ontwikkeling van een landgoed. De cultuurgrond is vernoemd naar het voormalig boerderijcomplex ‘De Koppel’ dat aan de Linge op een grondrug was gelegen.

De percelen zijn gelegen in de uiterwaarden buiten het dorp Buurmalsen; op loopafstand van het dorpscentrum van Geldermalsen. Ter plaatse is de Lingedijk de verbindingsweg tussen de kern van Geldermalsen en het dorp Tricht.

De percelen zijn kadastraal bekend gemeente Geldermalsen, sectie M, nummers 297, 41, 42 en 39. De gezamenlijke grootte is 11 hectare 6 are en 90 centiare (110.690 m²).

De percelen zijn deels ingeplant met diverse rassen appelbomen. Deze appelrassen zijn Elstar, Junami en Goudreinet. De percelen zijn verder deels ingeplant met perenbomen. Het perenras is Conference. Een ondergeschikt deel van de percelen is recent gerooid. De percelen zijn goed onderhouden, geheel voorzien van beregening en voor een deel, ter plaatse van een stroomrug, voorzien van drainage. De percelen liggen aan de Linge en beschikken over enkele inritten vanaf de Lingedijk.

Het thans vigerend bestemmingsplan is ''Bestemmingsplan Buitengebied”. De bestemming van de percelen is “Uiterwaarden”. De aanduiding “Uiterwaarden” is in principe een agrarische bestemming met enkele aanvullingen. Bij twijfel over enerzijds de gebruiksmogelijkheden en anderzijds de bestemming kunnen inlichtingen ingewonnen worden bij de gemeente Geldermalsen.

Een alternatief voor het voortzetten van het agrarisch gebruik is de ontwikkeling van een landgoed. Deze mogelijkheid voor herontwikkeling is reeds verkend en besproken met de gemeente Geldermalsen. In het verleden heeft op de locatie langs de Linge een boerderijcomplex gestaan genaamd ‘De Koppel’. In tegenstelling tot enkele recent gerealiseerde landgoederen ligt ‘De Koppel’ in de direct nabijheid van alle voorzieningen. Dit maakt de locatie uniek. Nadere informatie met betrekking tot ontwikkeling van een landgoed en het voorwerk dat hier reeds voor is gedaan is op verzoek beschikbaar.

Alleen het geheel wordt te koop aangeboden. De percelen met de nummers 41, 42 en 297 zijn gedeeltelijk belast met een zakelijk recht als bedoeld in artikel 5 lid 3 sub b. van de Belemmeringen Wet Privaatrecht, zulks ten behoeve van het Waterschap Rivierenland. Aan de westzijde ligt een gasleiding door het perceel.

Aanvaarding in overleg. Op korte termijn mogelijk.