V E R K O C H T

Monumentale gemoderniseerde stadswoning midden in het hart van de binnenstad van Buren. Bijzondere details en kenmerken van een klassieke woning worden gecombineerd met een gemoderniseerde afwerking. Bijzonder is ook dat de woning over een flinke, op het zuiden gelegen, ommuurde tuin beschikt en over een achterom.

Buren ligt centraal in het Betuwse rivierenlandschap aan de rivier de Korne. Het monumentale stadje Buren beschikt over goede voorzieningen en een actief verenigingsleven. Geldermalsen, Culemborg en Tiel zijn op circa 5 kilometer afstand gelegen en beschikken over een ruim en gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, recreatie en sport. Op korte afstand van de woning is een grote supermarkt gevestigd. Buren is gunstig gelegen ten opzichte van belangrijke oost/west en noord/zuid –verbindingen (A15 en A2) waardoor steden als Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven binnen een uur te bereiken zijn. De NS-stations van Geldermalsen, Culemborg en Tiel bevinden zich op 15 autominuten.

Indeling

Begane grond. Hal met meterkast en vloerafwerking met brede houten delen. Toiletruimte voorzien van wandcloset en fonteintje. De toiletruimte heeft bordeaux gekleurde vloertegels en lambrisering tegen de wand. Sfeervolle woonkamer van circa 24 m² met een royale vrije hoogte van circa 3,2 meter waarbij de balkenconstructie van bovenliggende vloer in het zicht is gebleven. Aan de tuinzijde zijn dubbel openslaande deuren en een enkele deur met bovenlichten voor extra lichtinval aangebracht. De woonkamer heeft verder een vaste (boeken)kast, een open verbinding met de keuken en in een hoek bij de deur naar de hal bevindt zich de trapopgang naar de eerste verdieping. De vloer van de woonkamer is afgewerkt met brede houten delen. Keuken voorzien van een dubbele opstelling met aan één zijde alle apparatuur en aan de andere zijde extra kastruimte vormgegeven als een hoge buffetkast. Door de bijzondere beschikbare vrije hoogte was een extra rij bovenkasten mogelijk. De keukeninrichting is uitgevoerd met gebroken witte paneeldeuren en antraciet composiet natuursteen (aanrecht)bladen. De keuken is voorzien van complete inbouwapparatuur bestaande uit een gaskookplaat, afzuigkap, koelkast met vriesvak, vaatwasmachine en een combi oven/magnetron. De vloer van de keuken is afgewerkt met klassieke, in patroon gelegde, figuurtegels. Achter in de tuin van de woning staat een stenen berging die is voorzien van elektra.

Eerste verdieping. Overloop met af te sluiten trapopgang (luik boven aan de trap) naar tweede verdieping. Eerste en tweede slaapkamer met vaste kasten, klassieke schuiframen en de balkenconstructie van bovenliggende vloer in het zicht. Met uitzondering van de badkamer is op de gehele eerste verdieping een gelijke laminaatvloer aangebracht als afwerking. De badkamer is betegeld in wit en gebroken wit. De badkamer is voorzien van een douchecabine met thermostaatkraan, twee wastafels, een wandcloset en een
handdoekradiator.

Tweede verdieping. Zolder/overloop met inloopkast en technische ruimte met witgoedaansluiting en opstelplaats cv-ketel (Intergas HR-combiketel bouwjaar 2012). De gehele tweede verdieping heeft een vloerafwerking met sisal. De kapconstructie is in het zicht gebleven terwijl de binnenzijde afgewerkt is met houten delen. De zolder/overloop heeft een dakkapel. Aan de tuinzijde van de woning ligt de derde slaapkamer die ook een dakkapel heeft. De derde slaapkamer heeft nu een open verbinding met de overloop.

Buitensituatie
Kadastraal bekend gemeente Buren, sectie D nummer 967 ter grootte van 170 m². Aan de voorzijde grenst de woning aan de Peperstraat; de hoofdweg door de binnenstad van Buren. Achter de woning ligt een ommuurde tuin met straatwerk, hagen en enkele plantvakken. De achtertuin is op het zuid/zuidwesten georiënteerd. Achter in de tuin staat een stenen bergruimte naast de poort die op het achterpad uitkomt dat leidt naar de Bergstraat

Bijzonderheden
De woning heeft een registerinschrijving als monument en is onderdeel van een gebied dat valt onder beschermd stads- of dorpsgezicht. De woning is fraai gelegen midden in de historische binnenstad.

Bruto vloeroppervlak woning circa 139 m²; bruto inhoud woning circa 402 m³; gebruiksoppervlak wonen (woonoppervlak) circa 106 m²; gebruiksoppervlak externe bergruimte circa 5 m²

Monumentale gemoderniseerde stadswoning met tuin en achterom; …….een dergelijke woning komt maar zelden op de markt.

Aanvaarding in overleg.

Een brochure met uitgebreide informatie is beschikbaar.