€ 795.000,-- k.k.

Deze goed onderhouden monumentale woonboerderij is op een prachtige historische plaats in de dorpskern gelegen en biedt veel leefruimte en veelzijdige gebruiksmogelijkheden. De sfeervolle tuin wordt gevormd door de ligging op een terp en vormt samen met de karakteristieke hooimijt en de woning een markant geheel op 970 m² eigen grond.

Beesd (gemeente Geldermalsen) ligt centraal in het Betuwse rivierenlandschap aan de rivier de Linge. Het vriendelijke dorp beschikt over een gevarieerd aanbod van winkels waaronder een supermarkt en enkele gerenommeerde speciaalzaken; u kunt uitgebreider winkelen in het nabij gelegen Geldermalsen of Leerdam. Beesd kent een actief verenigingsleven en heeft goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, recreatie en sport, een schitterend dorpscentrum (beschermd dorpsgezicht) en een fraai aangrenzend landgoed “Mariënwaerdt” met uitgebreide recreatieve mogelijkheden. Beesd is gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke oost/west en noord/zuid -verbindingen (A15 en A2) waardoor steden als Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven binnen een uur te bereiken zijn. Het NS-station van Beesd is op 10 tot 15 minuten fietsen van de woonboerderij gesitueerd.

Indeling

Begane grond. De hal vormt een representatieve entree tot de woning. In de hal is een meterkast aanwezig en wastafel/fontein ten behoeve van de toiletten. De hal is voorzien van een betegelde vloerafwerking in een sfeervolle zwart/wit geblokte kleurstelling. Er zijn twee toiletten vanwege de huidige kantoorfunctie. Deze toiletten zijn voorzien van een wandcloset en neutraal uitgevoerd en betegeld in een lichte kleurstelling. De centrale gang verbindt verschillende vertrekken en heeft een afgesloten trapopgang naar de eerste verdieping. De gang is, net als de hal, voorzien van een betegelde vloerafwerking in een sfeervolle zwart/wit geblokte kleurstelling. Voorts is er een werkkamer die aansluitend ligt aan de badkamer dus goede mogelijkheden biedt om als slaapkamer op de begane grond te functioneren. In deze werkkamer is een schouw met open haard (thans buiten gebruik). Deze badkamer is nu in gebruik als opslagruimte en zonder inrichting. De badkamer is betegeld in een lichte kleurstelling. De kelder ligt verdiept en vormt een prima provisiekelder die bestaat uit twee vertrekken. De keuken heeft een in lichte kleurstelling (wit/hout) uitgevoerde keukeninrichting met een kookeiland, veel kastruimte en complete inbouwapparatuur bestaande uit een kookplaat, oven, afzuigkap, vaatwasmachine en koelkast. Vanuit de keuken is er toegang tot de praktische provisiekelder. De keuken is voorzien van een betegelde vloerafwerking in een licht grijze kleurstelling. Naast de keuken ligt de eetkamer die tevens toegang biedt tot terras en tuin. De vloer van de eetkamer is afgewerkt met tegels in een sfeervolle zwart/wit geblokte kleurstelling. De woonkamer van ruim 70 m² ligt in het achterhuis van deze T-boerderij en sluit fraai aan op de tuin. De woonkamer heeft een speels niveauverschil en de originele spanten zijn in het zicht gebleven. Vanuit de woonkamer is er toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren en via een loopdeur. De woonkamer heeft een schouw met open haard (buiten gebruik) en betegelde vloerafwerking in een sfeervolle zwart/wit geblokte kleurstelling. Tot slot is er op de begane grond een kantoorkamer met vaste kast, dakvenster en betegelde vloerafwerking in een zwarte kleurstelling.

Eerste verdieping. Overloop met dakvenster. Slaapkamer, tweede slaapkamer en derde slaapkamer. Badkamer voorzien van een ligbad, wastafel, toilet en dakvenster. De badkamer is neutraal uitgevoerd en betegeld in een lichte grijs/witte kleurstelling. Vierde slaapkamer met dakvenster. Technische ruimte met dakvenster en opstelplaats cv-installatie. Grote zolder (achterhuis) die dienst kan doen als enorme bergruimte of speelzolder. Deze zolder biedt ook mogelijkheden voor extra (slaap)kamers.

Buitensituatie

Op het perceel staat een karakteristieke hooimijt van circa 6 x 6 meter die prima dienst kan doen als garage of als tuinberging/schuur. Het perceel is van de openbare weg gescheiden door middel van een sierhekwerk/poort en tuinmuur. Rondom de woning zijn met fraaie klinkers wandelpaden en ruime terrassen aangelegd. De tuin is fraai aangelegd met gevarieerde duurzame beplanting en een aantal fruitbomen op de terp. De tuin is op het Zuid-Westen georiënteerd en biedt voldoende privacy. De oprit is voorzien van klinkerbestrating en biedt gelegenheid voor het parkeren van een personenauto.

Bijzonderheden

De woonboerderij is een rijksmonument. Het geheel wordt inpandig, maar ook aan de buitenzijde, gekenmerkt door diverse fraaie karakteristieke details. De indeling en grootte van het pand bieden goede mogelijkheden voor een combinatie van wonen en werken. Deze woning heeft energielabel E met einddatum mei 2027. Het NS-station en landgoed Mariënwaerdt zijn op fietsafstand van de woning gelegen.

Bruto inhoud woning circa 1.043 m³; bruto inhoud hooimijt circa 220 m³; bruto vloeroppervlak woning circa 450 m² (drie niveaus); bruto vloeroppervlak hooimijt circa 78 m²; woonoppervlak circa 350 m²; gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte circa 25 m²; externe buitenruimte 67 m².

Een bijzonder sfeervol en markant object met verrassend veel ruimte en gebruiksmogelijkheden!

Aanvaarding in overleg.

Een brochure met uitgebreide informatie is beschikbaar.