V E R K O C H T

Heerlijk, midden in het dorp, gelegen karakteristiek rietgedekt halfvrijstaand woonhuis uit 1750 dat niet voor niets is opgenomen op de lijst van beschermd stads- en dorpsgezicht. De woning is gelegen op een sfeervol perceel van 626 m² eigen grond en biedt verrassend veel leefruimte en een hoog wooncomfort vanwege de renovatie van afgelopen jaren met onder andere een slaapkamer en badkamer op de begane grond.

Onderhavig object is gelegen in de dorpskern van Tricht, tegenover het dorpshuis. Dit dorp maakt deel uit van de gemeente Geldermalsen en ligt centraal in het Betuwse rivierenlandschap aan de rivier de Linge. Tricht kent een actief verenigingsleven en is op circa 2 kilometer afstand van het centrum van Geldermalsen gelegen. Geldermalsen beschikt over een ruim en gevarieerd aanbod van winkels en goede voorzieningen op het gebied van onderwijs, recreatie en sport. Tricht is gunstig gesitueerd ten opzichte van belangrijke noord/zuid- en oost/west- verbindingen (A2 en A15) waardoor steden als Arnhem, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven binnen een uur te bereiken zijn. Het landgoed Mariënwaerdt, met prachtige recreatieve mogelijkheden, is op fietsafstand gelegen. Het NS-station van Geldermalsen is op circa 10 minuten fietsen van de woning gesitueerd maar is ook heel erg goed te belopen.

Indeling woning

Kelder. Vanuit de keuken toegankelijke provisiekelder met een stahoogte van circa 1,6 meter en karakteristieke estriken vloerafwerking.

Begane grond. Entreeportaal met meterkast en oude trapopgang die nu wordt gebruikt als boekenkast. De knusse woonkamer bestaat uit twee delen waarvan één deel op een hoger niveau, de oude opkamer. De woonkamer heeft een schouw met gashaard, massief eikenhouten vloerafwerking en sfeervol balkenplafond. De keuken beschikt over een royale keukenopstelling in een kersenhout decor met granieten aanrecht, kookeiland en gevarieerde kastruimte waaronder lades en een vitrine. De keukeninrichting is voorzien van complete inbouwapparatuur bestaande uit een brede gaskookplaat, afzuig(schouw)kap, oven met magnetron functie, vaatwasmachine en koelkast. De keuken heeft een betegelde vloerafwerking in een lichte kleurstelling, een sfeervol balkenplafond en er is toegang tot terras en tuin via dubbel openslaande deuren. Achter de keuken ligt een hal met oud granieten aanrecht, trapopgang naar de eerste verdieping, toegang tot terras en tuin via aansluitende veranda en een betegelde vloerafwerking in een lichte kleurstelling. Verder een tweede hal met massief eikenhouten vloerafwerking. Het toilet is neutraal uitgevoerd, betegeld in een lichte kleurstelling en voorzien van een wandcloset en fonteintje. Voorts is er op de begane grond een slaapkamer met toegang tot terras en tuin en massief eikenhouten vloerafwerking. De badkamer is voorzien van een ligbad, wastafel, tweede wandcloset, inloop douche met thermostaatkraan en witgoedaansluitingen. De badkamer is neutraal uitgevoerd en betegeld in een lichte beige kleurstelling. De cv-ruimte/berging met opstelplaats cv-ketel (Intergas 2006) en extra bergruimte is van buitenaf toegankelijk. Aansluitend aan de woning is er nog een veranda met royaal en sfeervol overdekte zitplaats.

Eerste verdieping met fraai zichtbaar gelaten spantconstructie en laminaat vloerafwerking in een lichte kleurstelling. Overloop met dakvenster en toegang tot de zolder. Tweede slaapkamer met grote inloopkast/bergruimte. Derde slaapkamer.

Tweede verdieping. Via een vlizotrap bereikbare zolderberging.

Buitensituatie

In de achtertuin staat een schuur met elektriciteitsaansluiting die mogelijkheden biedt voor opslag van bijvoorbeeld fietsen en tuingereedschap en daarnaast ruimte biedt aan een hobbymatig gebruik. Aansluitend aan de woning is een groot verandaterras dat ruim voldoende privacy biedt. De siertuin is aangelegd met een gazon, vijvertje, fruitbomen en gevarieerde duurzame beplanting in borders. Het perceel is van de straat gescheiden door een sierhekwerk met poort. De oprit is voorzien van grindverharding en biedt plaats voor het parkeren van een personenauto.

Bijzonderheden

Voor zover bekend dateert de woning uit 1750 maar deze is in de loop der jaren fors uitgebreid en geheel gerenoveerd waarbij uitdrukkelijk rekening is gehouden met de stijl en sfeer van de woning. De woning beschikt over verrassend veel leefruimte en een uitstekend wooncomfort. De woning is levensloopbestendig met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De omgeving is prima, tegenover het “actieve” dorpshuis en op loopafstand van de basisschool en een speeltuin.

Bruto inhoud woning circa 629 m³; bruto inhoud schuur circa 44 m³; bruto vloeroppervlak woning circa 242 m²; bruto vloeroppervlak schuur circa 17 m²; woonoppervlak circa 153 m². Gebruiksoppervlak overige inpandige ruimte circa 13 m²; gebruiksoppervlak gebouwgebonden buitenruimte circa 27 m²; gebruiksoppervlak externe bergruimte circa 13 m².

Een sfeervol en verrassend woonhuis dat meer te bieden heeft dan een rieten kap en luiken!

Aanvaarding in overleg.

Uitgebreide informatie inclusief plattegronden is beschikbaar.